Goed begin, goed einde – en tussenin weggespeeld

Met enige vertraging nog even een korte terugblik op het potje van zaterdag tegen het derde van Set Up in het niemandsland van Diekman. Waar het nog unheimischer was dan normaal, doordat op de aangegeven speeltijd twee damesteams op “ons” zich vermaakten met de, jawel, eerste set. Met enorme vertraging in ome Piets pretfabriek begonnen we dan ook aan wat later grotendeels een strafexpeditie bleek.

De mannen uit Ootmarsum staan tweede op de ranglijst en hadden in de heenronde al de meeste indruk op ons gemaakt van alle teams. Naar eigen zeggen spelen ze ook wel eens wat minder – en dat moet wel gezien de achterstand op Devoko – maar kennelijk halen we niet het meest beroerde in hen naar boven.
In de eerste set begonnen wij ijzersterk en nagenoeg foutloos. Het noopte de coach van Set Up al heel snel een time out te nemen. De foutenlast bij de Ootmarsummers daalde en heel langzaam krabbelden ze al weer terug. Rond de 15 hadden ze ons achterhaald en denderden zij door, ook al omdat we langzaam maar zeker toch enkele foutjes gingen maken.
Na die boeiende eerste set was het voorlopig wel met ons gebeurd. Set Up knalde door, geholpen door een sterke service en een mede daardoor beroerde passing aan onze kant. Tel daarbij een muur van een blok en we kregen geen poot aan de trapper. De tweede en derde set werden met groot verschil door Set Up gewonnen.
Set Up draait als een tierelier met het basisteam, was ook al in Ootmarsum gebleken. Maar als enkele van die vooral oudgedienden van voorheen het 1e en 2e rust wordt gegund, wil het niveau nog wel eens dalen. Daar was aanvankelijk in de vierde set geen sprake van, mede omdat wij na zoveel problemen de spirit een beetje kwijt waren geraakt. Bij 19-11 leek het bier binnen handbereik, tot wij ons oprichtten en Set Up toch steeds meer moeite kreeg. In snel tempo kwamen we terug, waardoor noodgedwongen toch weer wat van die basismannen ingewisseld werden. Op 23-24 was het nog even spannend, maar de Set Uppers wisten zich net een verlenging en eventueel setverlies te besparen.
Een set was pure winst geweest voor ons, want het krachtsverschil is groot. Niets aan de hand dus, in dit soort potjes hebben we niet zoveel te verliezen. Onze partijen komen wel weer. Voorlopig even niet, want carnaval (sic) en schoolvakanties betekenen twee weken rust. Eind februari maar eens kijken of we een leuke pot tegen Wevo kunnen spelen.