Oldtimer diesel

Zelden zijn we zo beroerd gestart als zaterdag tegen Wevo, de mannen uit Weerselo waar we eigenlijk altijd leuke wedstrijden tegen spelen die close eindigen. Dat dit nu niet lukte, had vooral te maken met de onherkenbare speelwijze in de eerste anderhalve set. Werkelijk niets lukte, de meest simpele dingen gingen fout en Wevo stond erbij, keek ernaar en profiteerde als een dolle.

Uiteindelijk mochten we nog blij zijn dat we de 10 punten nog haalden. Het beschamende optreden werd besloten met een 25-12 nederlaag. De goede voornemens voor de tweede set – in elk geval ontspannen gaan spelen – verdwenen bij de eerste balwisselingen al weer als sneeuw voor de zon. Bij 4-9 was een eerste time out noodzakelijk. Niet dat die veel opleverde: de volgende time out en enkele spelerswisselingen later stond het 8-19.
En toen kwam deze heel erg trage diesel, een typisch oldtimertje, toch nog op gang. Langzaam maar zeker sprokkelden we punten en wisten we in elk geval de ongedwongen fouten tot een minimum te beperken. En zo kon het toch gebeuren dat Wevo een time out moest nemen, aangezien wij sinds die tweede TO 10 punten hadden vergaard en de Weerseloërs slechts 3: 18-22. Verder lieten de tegenstanders het – terecht – niet komen en zo ging ook de tweede set met 25-19 naar Wevo.
Eindelijk was wel het lek boven, zodat we eens gelijkopgaand aan een set begonnen. De echte schwung kwam op het moment dat Robert (een van onze Tom-Toms die de tweede helft van de wedstrijd zeer verdienstelijk op mid acteerde) op 5-6 aan een goede serveserie begon, Bas en Roel in het achterveld begonnen te vegen en Geert aanvallend er steeds beter door kwam. We bouwden zo een voorsprong op en hielden die vast door ons echt in de wedstrijd vast te bijten. Het was nog steeds niet allemaal super, maar De Kater knokte eindelijk voor de punten en zo drukten we door naar een 25-21 setzege.
In de vierde set was, net als in de derde, sprake van een ouderwetse Kater-Wevo-wedstrijd: veel strijd, knokken voor de punten, af en toe hilarische ballen en ralleys (eindeloos). Tot aan 20-20 bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, uiteindelijk drukten de Weerseloërs door naar 21-25. Zij pakten daarmee terecht de 3-1 zege, want voor een 3-2 waren we veel te beroerd begonnen.

We hopen vandaag het goede voorbeeld te krijgen van Twente in de Grolsch Veste, zodat we in de volleybunker van het Diekman donderdag eindelijk weer eens een hele pot op niveau af gaan werken. Daarvoor kunnen we alvast een goed voornemen noemen: eens een keer compleet trainen wellicht?