Gezocht: gecontroleerde agressie

Met een minimale bezetting traden wij vrijdagavond aan in Vriezenveen. Tegenstander Vrivo stond tweede in de poule, wij verkeren na een aantal verloren wedstrijden in de onderste regionen. Door afwezigheid van Genie en een drankgerelateerd ongeluk van Francien spelen wij met 3 mids en 1 buiten. Ook de coach is afwezig ivm persoonlijke omstandigheden. De Nevobo voorspelt een 4-0 nederlaag en alle ingrediënten lijken aanwezig om ons aan die voorspelling te houden.

Maar, zoals zo vaak, is dames 3 onvoorspelbaar. Met Susan op buiten en Vincent als gelegenheids coach beginnen wij aan de wedstrijd. De hele eerste set kijken we tegen een achterstand aan. De dames van Vrivo zijn echt goed, ze zoeken onze gaten op en kijken goed waar we staan. Toch weten we goed terug te komen van een achterstand van 10 punten en eindigt de set in 25-20.

Dit geeft hoop. We gaan vol goede moed de tweede set in. Deze kijkt Vrivo vanaf het begin tegen een achterstand aan, en dat zijn de dames niet gewend. De frustratie is van hun gezichten af te lezen en ze beginnen fouten te maken. Bij de Kater begint het spelletjes juist steeds beter te lopen, ook Susan weet nu waar ze moet staan en staat heel leuk aan te vallen op buiten. Eindelijk pakken we weer een set.

In de derde set weet Vrivo al hun frustratie om te zetten in scherp spel en goede aanvallen. Drie speelsters uit de tweede set worden op de bank gezet en aan alles is af te lezen dat zij deze set willen winnen. Dat doen ze dan ook dik.

In de  vierde set weten we het Vrivo weer moeilijk te maken. De pass loopt goed en er wordt lekker aan gevallen. Helaas is in deze set wel goedte merken dat de Kater 6 spelers in het veld heeft staan, die al 3 sets hebben gespeeld. De dames van Vrivo (die met 9 speelsters zijn) zijn net wat frisser en geconcentreerder. Bij een stand van 24-17 begint Chantal te serveren. Bij de Kater dringt door dat het nu of nooit is. Na 2 punten voor de Kater raken de dames van Vrivo weer gefrustreerd, een time out wordt aangevraagd. Hierdoor niet te frustreren, gaat Chantal verder met haar service serie. Vrivo komt niet meer tot aanvalle, tewijl bij de Kater juist alles goed gaat. Zou het dan toch…

Maar helaas, als wij op 23 punten staan weet Vrivo het dan eindelijk af te maken. Zij staan nu op een tweede plek in de poule met een gelijk aantal punten als de nummer 1. En dit verdienen ze.

Blijft de vraag; waar gaat het mis bij ons? Met de intocht van Sinterklaas op tv schrijft Dames 3 haar verlanglijstje:

– Gecontroleerde agressie gericht op de tegenpartij (wij vinden ze altijd zo aardig)
– slagkracht (graag in combinatie met de agressie)
– Een cursus omgaan met faalangst (om die collectieve angst voor het winnen van sets te overwinnen)

Dus lieve Sint, wij zetten vanavond allemaal onze schoen en we zijn al heel erg blij met 1 van deze cadeautjes. Wij zijn allemaal heel lief geweest.

Ps. Richard je mag trots zijn. Er zijn bijna geen ballen fout geserveerd.