Weer weinig in te brengen

Set Up ’65 gold voor aanvang van de competitie als een van de kampioenskandidaten, mede door de komst van enkele ervaren divisiespelers. De eerste wedstrijden liep het kennelijk nog niet, waardoor de Ootmarsumers voor aanvang van onze onderlinge ontmoeting slechts 1 puntje meer hadden verzameld dan wij. Dat was een vertekend beeld, werd vrijdag bevestigd.

Set Up was veel sterker dan wij, op het begin van de wedstrijd na toen bleek dat wij de opmerkelijke inspeeldeuntjes beter hadden verwerkt dan de Ootmarsumers. Geholpen door spontane fouten van Set Up namen we een kleine voorsprong, waardoor de coach van Set Up een vroege time out nam. Hij kreeg de zaak op orde, want de fouten verdwenen en de druk ging omhoog. Omdat wij zelf te weinig druk met de serve konden uitoefenen, liep Set Up snel weg. De eerste set ging terecht met 25-19 naar Set Up. In de tweede gingen we lang mee, mede door slimmer te serveren en zo de variatie meer uit het Ootmarsumse spel te halen. Tot aan de 18 was sprake van een wedstrijd, daarna liep Set Up in een ruk door naar 25-18.
In de derde omgang liepen we al heel snel achter de feiten aan. Bij 14-6 wisselde de Ootmarsumse coach onder anderen de spelverdeler voor een heel jonge variant. Die jongen deed het helemaal niet slecht, maar op de een of andere manier was er onderling geen vertrouwen aan de overkant en kwamen we miraculeus terug. De jonge spelverdeler moest bij 18-16 weer gaan zitten, waarna het geloof aan de overzijde weer terugkwam en wij alsnog met 25-20 moesten buigen. Wij husselden in de laatste set de zaak wat door elkaar, bij Set Up mocht de jonge spelverdeler nu vanaf het begin het team leiden. Zijn teamgenoten gaven hem nu wel de kans te laten zien dat hij het kan, bij ons ging er veel te veel mis om er nog iets leuks van te maken. Met 25-14 boekte Set Up een verdiende 4-0 zege.
Wij weten nu ook dat de afwezigheid van Geert niet automatisch leidt tot een overwinning, zagen ons weer eens bevestigd in de jaloezie op de manier waarop Set Up in de breedste zin van het woord de zaken voor elkaar heeft (zaal, jeugd, kantine et cetera; chapeau!) en kunnen als 12e weer naar boven kijken…
De volgende thuiswedstrijd belooft een leuke te worden, dat zijn de potjes tegen Wevo altijd. Dat gekoppeld aan een aanvangstijd van half vijf – dat moet wel goed gaan. Laten wij het goede voorbeeld geven, zodat we de dag erna Twente hetzelfde zien doen in de Veste tegen Ajax.