Twee voor de prijs van een

Aan de avonturen van Dames 3 tegen Harambee ging eerst nog een wedstrijd tegen Twente Sparta vooraf. En ja, daar was nog niets over geschreven… Twee voor de prijs van een dus!

Uiteraard is er maar 1 reden waarom het wedstrijdverslag van Dames 3 tegen Twente Sparta een week op zich liet wachten. Het uitblijven van een verslag had ABSOLUUT niks te maken met het feit dat we met 4-0 verloren. Bovendien waren er allemaal zeer verklaarbare redenen waarom wij niet wonnen. De wedstrijd vond plaats op zaterdagmiddag, in Glanerbrug, we hadden publiek en onze coach was weliswaar in dezelfde sporthal, maar stond als onderdeel van het Katercollectief op een ander veld te ballen (hij had overigens wel voor vervanging gezorgd)…

Kortom er was geen enkele reden waarom wij met 4-0 zouden verliezen, behalve het simpele feit dat de tegenstander beter was. De eerste en de laatste set waren leuke sets en ook in de tweede set werd redelijk gespeeld. De stand bleef lang gelijk en aan beide kanten werd lekker gebald. Het ontbrak ons alleen aan aanvalskracht. Ballen werden van de grond gevist, soms op spectaculaire wijze, om vervolgens heel lief, met een mooi boogje naar de tegenstander gespeeld te worden. De tegenpartij was helaas niet zo lief…

De derde set was een voorlopig dieptepunt voor dit seizoen. We kwamen niet verder dan 8 punten.
Het beeldverslag van deze boeiende wedstrijd volgt…

Gelukkig kregen we donderdag alweer een nieuwe kans. Onze coach was wederom druk met volleyballen in een ander veld. Gelukkig was er weer vervanging gevonden. De moeder van Petrianne gooide al haar jaren volleybal ervaring in de strijd om ons naar de overwinning te coachen. Door de minimale opkomst was de opstelling geen discussiepunt. Helaas zorgde deze minimale opkomst er ook voor dat Chantal voor het eerst op spel moest spelen. En dit gelijk de hele wedstrijd!

Bij het VBT hadden we al ontdekt dat Harambee dames 8 leuk kan volleyballen, maar een minder leuke coach heeft. Deze belofte losten zij in.

Aangezien ik van deze wedstrijd alleen de laatste anderhalve set heb gezien, kan ik weinig meer melden dan dat ook deze wedstrijd met 4-0 werd verloren.

Conclusie na 3 wedstrijden: De mooie start van het begin van het seizoen hebben we niet door kunnen zetten in de twee wedstrijden die daarop volgden. Bij vlagen spelen we heel goed, bij vlagen laten we de kopjes weer hangen. We hebben nog steeds moeite de tegenpartij onder druk te zetten met een goede service cq aanval.

Ach, waar hebben we het over…Gelukkig zien we er nog goed uit voor onze leeftijd!