Pathmoshal uit… altijd lastig!

Hier had, i.p.v. Pathmoshal, ook kunnen staan:
– 1e klasse spelen, terwijl je 3e klasse gewend bent…
– Een hele wedstrijd spelen zonder wissels…
– Spelen zonder dat je daarbij een (vaste) coach hebt…

Aan het eerste punt wordt door de dames zelf hard gewerkt. De opkomst en de inzet bij de trainingen is hoog… Voor zover we niet ziek, zwak, misselijk of geblesseerd zijn, is iedereen van de partij en wordt volledige inzet getoond. Maar natuurlijk red je het niet met inzet alleen. Al is in de afgelopen drie wedstrijden echt duidelijk verbetering te zien! Natuurlijk is er ook nog een flink stuk onwennigheid en onzekerheid.

Wat betreft het tweede punt; het is jammer dat de afgelopen wedstrijden, door domme pech en overmacht, maar 6 of 7 speelsters aanwezig konden zijn. Door blessures, ziekte en overmacht heb je dat natuurlijk. Wel is jammer dat we een dermate kleine selectie hebben, dat je ook al snel op dit aantal zit. Duidelijk is wel dat het spel zo intensief is, dat wissels wel echt nodig zijn… Ook tijdens de 3e en 4e set van de afgelopen wedstrijd werd dit erg duidelijk. De aanval kwam er gewoon niet meer zo uit, omdat iedereen erg vermoeid was. Als je dan tegenstanders treft met 4 personen op de bank, wordt dat nog eens extra duidelijk.

Als je als team, vanwege het opstappen van bijna een volledig team boven je, een ‘promotie’ maakt naar een hoger niveau, is het wenselijk dat je wordt bijgestaan door een (vaste) coach. Iemand die de adviezen van Paul kan doorvertalen in een wedstrijdtactiek en die ons bij kan staan. De afgelopen keren hebben vrijwilligers zich opgeofferd. Het zou heel fijn en goed voor het zelfvertrouwen, wanneer we hiervoor een of meerdere rotsen in de branding zouden hebben. Misschien zou het dan ook wat sneller lukken om een setje mee naar huis te nemen en er ook wat meer lol in te krijgen!

Over de wedstrijd: de eerste set heb ik gemist, dus daar kan ik alleen melden dat deze werd verloren. De tweede set was er eentje waarin De Kater begon met een flinke voorsprong. Helaas zijn de dames van Twente ’05 doorgewinterd en taai en ondanks dat ze misschien de nodige slagkracht missen (en daar lagen onze kansen) weten ze toch bijna alles terug te brengen en heel pienter spelen. Halverwege de set, stagneerde het spel van De Kater en vervolgens werd de set uit handen gegeven. In de volgende set, werd de vermoeidheid zichtbaar. Aanvallen werden niet afgemaakt en we werden weg geprikt. In de vierde set herpakten de dames zich wel weer, maar het was niet meer voldoende.

Het is jammer dat dit team zo blijft zwemmen! Op deze manier ‘zwemt’ het team rechtstreeks richting degradatie. Wanneer het team een beetje hulp zou krijgen, zowel door mogelijk nog wat nieuwe aanwas, wat meer wisselmogelijkheden (invallers uit D2?) en, als allerbelangrijkste, een coach, dan zou misschien nog behoud geambieerd kunnen worden. Het zou daarmee voor de dames ook een wat leuker seizoen kunnen worden! Want nu is het vooral een opoffering… Dus: HELP we hebben een vaste coach nodig!!!

Komende dinsdag is de volgende wedstrijd van dames 1, deze is onder trainingstijd in de trainingshal. Alle support & coaching is welkom! Tot dinsdag!

Janke