Kater breekt hegemonie Polstars

Nadat Dames 1 klop had gekregen van Polstars, was het de beurt aan Dames 2 om tegen het hoog  in hun poule genoteede Polstar team. De Bentelose dames hebben de eerste twee wedstrijden met grote overmacht gewonnen: 300 punten voor en en slechts 76 punten tegen, mede dankzij een 25-2(!) setwinst tegen Aastad terwijl Webton geen enkele set de 10 grens haalde tegen Polstars. Indrukwekkende statistieken, waar de Katerdames zich gelukkig weinig van aantrokken.

Het lage aantal verliespunten duidt op een stevige service-druk en dat bleek ook het geval te zijn. Daarbij had de gastploeg ook meer lengte aan het net. Niet gehinderd door enig gebrek aan zelfvertrouwen begonnen zij dan ook aan de wedstrijd.

Ten onrechte echter, want de Kater bleek meer dan aardig mee te komen. De serve was dan wel lastig, net als de prikballen die de geslagen ballen afwisselden, maar toch lukte het Polstars niet een gat te slaan. Sterker nog: het punten aantal van beide teams bleef in de eerste twee sets gelijk tot voordelig voor De Kater. Ook bij ons tweede zijn namelijk een aantal Dames met een te vrezen serve. Bovendien bleek het team uit Bentelo niet erg bestand tegen weerstand. Zeker niet als de bal diep in het achterveld kwam. Er werd dan wel veel verdedigd, maar veel passes kwamen niet voorbij de 3-meter lijn. Daarmee moest het team veelvuldig terugvallen op – overigens niet ongevaarlijke – aanvallen uit het achterveld.

Met 19-25 en 20-25 waren de sets weliswaar voor de uitspelende ploeg, maar de thuisploeg had wel duidelijk een statement gemaakt: met ons valt niet te spotten. Helaas lukte het in de derde set niet om de druk van de eerste twee sets vast te houden en het de tegenstander op enig moment lastig te maken. Een duidelijke 12-25 uitslag zegt genoeg. Het spel van De Kater was flets en miste beleving. De ruimte die Polstars gegund werd, werd uiteraard greitg gebruikt en de overmacht die de andere tegenstanders hadden ervaren leek de wedstrijd te gaan domineren.

Dat lieten de Dames van de Kater zich echter niet gebeuren. Het team was in de eerste twee sets te dichtbij een overwinning geweest om nu de wedstrijd als een kaars te laten uitdoven. De fanatieke blikken spraken boekdelen: “wij gaan een set pakken van deze dames!” En zo geschiedde. Polstars dacht de weerstand van De Kater gebroken te hebben, maar niets was minder waar. Er werd ontzettend goed verdedigd en de stress sloeg toe aan de andere kant van het net. Verschillende sterke serve series sloegen een gat dat het niet aan achterstaan gewende Polstars niet meer kon dichten. Sterker nog: ze stapelden fout op fout. Slechts aan het eind leken ze zich weer wat te herpakken, maar het was te laat. Dames 2 was de 25 te dicht genaderd om de set nog uit handen te geven. Met 25-21 was het eerste set verlies voor de Bentelose ploeg een feit. Victorie voor de Kater, en respect van de schrijver dezes voor de vechtlust en het fanatisme dat de dames lieten zien!