Bekerduel goede les voor D1 in opbouw

De opbouw van het nieuwe eerste damesteam verloopt prima. Het enthousiasme op de training kent geen grenzen, het niveau stijgt zienderogen. Maar er komt heel wat bij kijken om met een geheel nieuw team te opereren (en voor velen om enkele klasses hoger te acteren), is de ervaring na het bekerduel met Polstars.

De wedstrijd was vooraf al te beschouwen als een goede oefening. Opbouwen kost tijd en die neemt de vereniging. De kleine Kater-afvaardiging (6 speelsters) deed haar uiterste best in Bentelo, tegen de ervaren 1e klasse ploeg van Polstars die al jaren de ambitie heeft hogerop te komen. De setstanden spreken boekdelen over de krachtsverhoudingen (10, 16, 9). De wedstrijd biedt weer de nodige inspiratie voor oefenstof van Paul, volgens de speelsters (“die sprongservices waren toch wel ff schrikken”).