Unieke ‘selectietrainingen’ bij dames

Heren 2 trapt vanavond af, morgen zijn de andere teams aan de beurt: de trainingen beginnen weer. Zoals te doen gebruikelijk leeft het weer dan ook op, dus er zal menig zweetdruppel worden geplengd in de zalen die tenminste zes weken geen frisse lucht meer hebben gekregen. Het bestuur introduceert een voor De Kater volstrekt uniek beginsel: ‘selectietrainingen’.

Selectietraining is wel een wat zwaar woord. Waar het om gaat, is dat via een inventieve manier worden bekeken of alle damesteams op een verantwoorde wijze ingedeeld kunnen worden. Zoals al duidelijk was voor de vakantie, is Dames 1 heel veel speelsters om uiteenlopende redenen kwijtgeraakt. Vraag is nu of we voldoende dames hebben die op eerste klasse niveau willen en kunnen spelen, zonder dat een en ander ten koste gaat van de andere teams. Wie kan dat beter beoordelen dan trainer Paul Scheurink, in overleg met de TC: hij gaat daarom twee weken lang alle dames tegelijkertijd onder handen nemen en aanbevelen hoe De Kater het beste te werk kan gaan. TC en bestuur hakken dan de knoop door.

Voor de heren is het als vanouds: de teams staan vast, de trainingstijden en locatie zijn onveranderd.