Heren 2 speelt P/D

Dé wedstrijd van het seizoen; net als vorig jaar moest het in een van de laatste wedstrijden gebeuren. 4-0 winnen van de directe concurrent. Een directe confrontatie, betekent een wedstrijd met dubbele punten. Vorig jaar lukte het Heren 2 om onder deze druk een goede wedstrijd neer te zetten en de tegenstander met 4-0 naar huis te sturen. Lees verder of dat dit jaar weer lukte…

Niet dus… een 3-1 nederlaag. De ene gewonnen set 28-26, oftewel op het nippertje en de tweede set volstrekt kansloos met 25-13. Heren 2 stond simpelweg buitenspel. De spanning was te hoog. En dat terwijl we er al zeker van waren in elk geval P/D te mogen spelen. 4-0 had dat voorkomen. 3-1 had het kunnen voorkomen, als we in de komende wedstrijd tegen Twente-Sparta 2 punten zouden pakken, bij 3-2 zou het nog net lukken met een 4-0 overwinning op Twente-Sparta. Maar met 3-1 winst voor Vosta zijn zij definitief verzekerd van klassebehoud en moet Heren 2 zijn plaats in de tweede klasse eerst nog verdediging tijdens de P/D wedstrijden die op 16 mei gepland zijn.

Of zullen we net als vorig jaar geluk hebben en gaat het om 5 plaatsen voor 5 teams – in welk geval de P/D niet gespeeld hoeft te worden? We zullen zien.