Fluitend en knokkend naar zege

Een raar maar leuk potje zaterdag tegen Volley 68: aanvankelijk waren we heer en meester, om na een dip en verlies in de derde set de vierde aan een inhaalrace te beginnen die we afsluiten met een killblock voor 26-24. Daar moesten we vol voor knokken, want de Lossernaren waren na een slap begin heel lekker gaan meeballen.

Zonder de zieke Geert, die plichtsgetrouw de 300 meter van de hal al rochelend met de auto had afgelegd en door ons naar huis werd gestuurd begonnen we aan de pot in de wetenschap dat dames 1 tegen Volley net met 3-1 had verloren. Het inslaan was niet zo geweldig, maar direct om het eggie hadden we de slag te pakken. Vrijwel alles lukte en met name aan de buitenkant werd errug hard gebeukt. Bij Volley lukte, eerlijk is eerlijk, heel weinig en vooral in de verdediging zaten de Losserse mannen steeds op de verkeerde plek.
In sneltreinvaart tikten we de eerste sets tegen deze tegenstander heel snel binnen, met 25-15 en 25-16. In de derde waren wij het behoorlijk kwijt, terwijl Volley meer en meer liet zien een heel aardige ploeg te hebben. Onze servicedruk zwakte wat af, waardoor de Losserse aanval meer in stelling werd gebracht. Onze verdediging vertoonde meer gaten, de pass werd minder. De 22-25 overwinning voor Volley was terecht.
In de vierde werd het aan onze zijde van kwaad tot erger: we gingen niet meer vol voor de bal waardoor mening twijfelgevalletje zomaar op de grond stuiterde. In vliegende vaart stoomde Volley bij ons weg en had 7, soms 9 punten voorsprong. In de time out spraken we af te gaan vechten voor elke bal en te zien hoe ver we zouden komen. En zie, plots was de geest terug en gingen we heel strak volleyballen: elke side out was voor ons terwijl wij op onze eigen service steeds 1, 2 of 3 puntjes meepikten. Volley ging nog wel als eerst de 20 in, maar daar maakte een sterke servicebeurt van Cas met twee ketsers aan Losserse zijde een einde aan. Vervolgens werd het heel en weer geflipper, met lange ralleys, aanvallers die de bal niet gemakkelijk meer op de vloer kregen, et cetera. De wedstrijd eindigde nadat de Losserse hoofdaanvaller de bal stuksloeg op een Kater-blok.
Na het drama van vorige week tegen RAC, het herstel dinsdag in de inhaalwedstrijd tegen Dynamiek hebben we dus tegen de in principe beste van deze drie tegenstanders een prima pot gespeeld en onszelf een goede dienst bewezen: vrijwel nooit slagen we erin een dip te boven te komen. De komende weken is het tijd voor skiën, carnaval, rust voor de ledematen en andere (on)zinnige dingen. De laatste zaterdag van deze maand staat de uitwedstrijd tegen de aanstaande kampioensploeg van Holyoke op de kalender. Een leuke wedstrijd dus in het vooruitzicht…