Zwabberen, zwabberden, gezwabberd

Zwabberen Zwabberen; Kent u dat? Dat u zo op een Sinterklaasaankomstdag met vijf volwassen heeren in een auto belandt en alras merkt dat het voertuig nogal zwabbert. Dit is een vrij lastig fenomeen als je je op een bochtig parcours richting Weerselo bevindt en de chauffeur de grap minder kan waarderen dan de wat puberaal reagerende medepassagiers.

Anyway, we bereikten het dorp en de pomp. Daar bekeken de vier passagiers hoe de chauffeur ‘de bâne vol met lug’ pompte. Het feit dat in een enkel exemplaar een hele bar Lucht bijgevuld moest worden, bracht ons wel enigszins aan het denken.
WEer VerlOren

Dat was goed, want de wedstrijd gaf ook stof tot nadenken. Na vijf winstpartijen op rij met slechts 2 verloren setjes hebben we nu twee keer op de broek gekregen. Waar vorige week vooral Holyoke daar debet aan was, lieten we zaterdag in Weerselo vooral zelf steken vallen waardoor Wevo in een zeteltje richting 4-0 werd gedragen. Dat was net te veel van het goede: die laatste set hebben we kost wat kost bij ons gehouden.
Wevo heeft de zaken goed voor elkaar en beschikt over een hele serie van die nieuwe Olympische ballen. Zij zijn perfect, vooral als je er aan gewend bent. De krengen zwabberden alle kanten op, waar wij overigens niet als enige last van hadden. Ook wij wisten op deze manier druk te zetten op Wevo – een bekende ploeg waar we enkele jaren geleden vaak leuke wedstrijden tegen speelden.
Mva De inleidende tekst slaat vooral op de tweede en derde set, want de eerste was een aan beide kanten zeer strak gespeelde set die tot flink in de 20 gelijk opging met vrijwel alleen side-outs. Op het laatste moment maakten we net even een missertje waardoor het goede spelende Wevo met 25-23 het eerste punt binnenhaalde. In de tweede en derde set zat het grote verschil tussen beide ploegen erin dat wij veel meer onnodige fouten maakten, waar bij Wevo vrijwel alleen maar onder druk een foutje werd gemaakt en dus amper op eigen initiatief. Daarmee kwamen we steeds te vroeg op te ruime achterstand, en het vorig seizoen uit de promotieklasse gedegradeerde Wevo drukte in deze situatie vakkundig door.
De hardhitters uit Weerselo dachten door te kunnen drukken naar een 4-0, maar dat was onze eer te na. Met kunst en vliegwerk werd op de valreep de service teruggehaald en via twee goede zwabbers met 26-24 de vierde set toch nog op ons conto bijgeschreven.
En in de kantine hebben we de voltooid deelwoord constructie van ons fameuze werkwoord maar ten toon gespreid. Gezwabberd en al togen we huiswaarts, ons bij de tap wél minimaal gelijkwaardig te hebben getoond aan de thuisploeg. Vreemd genoeg zwabberde op de weg terug de auto niet meer, maar het landschap enigszins wel voor de tot drietal gekrompen groepje bijrijders. Anders geformuleerd: alleen chauffeur Rick was ervan overtuigd dat het zwabberen was verholpen.