Moment van het jaar?

Met bossaballen zag je velen in de mist gaan, in het gewone spelletje in de zaal zijn missers zoals zaterdag in de schaars gevulde Pathmoshal te bezichtigen was uiterst zeldzaam. Je ziet in het achterveld de actie in vertraging voltrekken: aan de overzijde van het net spettert de bal te hard van de onderarmen, de Gala rolt in een mooi tempo’tje over het midden van het net waar de overmatig gretige Katerspeler zich opmaakt voor een intimmertje waar de 3-meterlijn pijn van gaat krijgen. Je ziet de man de bal volledig missen, het onding in zijn buik belanden en het geheel binnen onze 81 vierkante meter neerkomen.

Inderdaad, zo’n wedstrijd was het. De enige die er niet om bovenstaand tafereel – nu al genomineerd voor het moment van het jaar – kon lachen, was trainer Paul op de tribune. Het moet een zwaar gemoed zijn geweest, in de hand gewerkt door geploeter van met name de Enschedese ploeg. Oké, ook aan Almelose zijde werd hardop gemopperd op deze “baggerwedstrijd”, maar dat was toen De Kater zich enigszins herstelde en Paul allang diepdroevig zijn huis had opgezocht.
In de eerste set hadden we al time-outs nodig om ons op scherp te krijgen. Aastad weerde zich kranig, bleek vooral in het positiespel taai en gaf niets kado. De Almelose ploeg is niet van het kaliber Holyoke en Wevo, waardoor we zelf het spel moesten maken. De eerste set lukte dat nog (25-20), de tweede en derde ging het echt mis (twee keer 23-25). Het memorabele moment dat hierboven is beschreven, deed zich in de eindfase van een van deze twee sets voor.
Het gevolg was een balende ploeg, die alleen met een extra elletje – ballend dus – de zaak kon oplossen. En dat gebeurde, vooral door meer als team te spelen. De verdediging (Bas en Roel plukten menig balletje van de grond) zorgde ook voor extra moraal, waardoor we duidelijk maakten dat we echt een beter team zijn dan Aastad. De setstanden van 25-8 en 15-8 zeggen voldoende.
Volgende week spelen we ons laatste potje tegen Webton (MTSH) Hengelo, uit in Veldwijk, voor we aan een winterslaap beginnen en ons pas in januari weer in een sporthal melden.