Dames 1 piekt tegen koploper

Achteraf bezien was het prima dat koploper Devoko 3 zaterdag naar de Pathmoshal kwam om het tegen Dames 1 op te nemen. Net als de week ervoor, toen slechts 4 speelsters van het team aangevuld met speelsters van 2 en 3 de strijd aanbonden tegen Twente Sparta, was er voor De Kater dus niets te verliezen.

Van dames 1 hadden er door allerlei omstandigheden amper mensen getraind, zodat de basis wel vaststond en aangevuld moest worden met een niet-trainster. Het was ook de eerste keer dat Barbara na de bevalling weer meespeelde en de eerste keer dat zwangere Ellen niet meer meedeed. Misschien zorgden al die omstandigheden wel voor de zeer sterke pot volleybal van de Kater, misschien ook niet. Feit is dat de ploeg meer als team functioneerde dan eerder dit seizoen, dat afspraken werden nagekomen (bijvoorbeeld qua serve, blok en de verdedigingsopstelling) en het plezier ervan afspatte. Iedereen speelde top, en dat was bij Devoko bepaald niet het geval.
We zouden te bescheiden zijn als we dat spel van Devoko niet in elk geval ten dele aan onszelf zouden toeschrijven. Service (oud-Devoko-speelster Anke voorop!) en blokkering zorgden voor grote problemen aan Denekampse kant, terwijl ook in de aanval lekker vrijuit werd geslagen. 
Op de buitenkanten gingen Jacqueline en Manon flink tekeer, op midden waren Ingrid en Anke hun tegenstander de baas, de spelverdeling (Lenneke en Patricia) wist het spel lekker te verdelen en Barbara en Mariël draaiden prima op diagonaal. Het resultaat was twee sets winst met aanzienlijk verschil (16 en 19).
Natuurlijk was duidelijk dat Devoko zou proberen zich op te richten en dat de Kater-dames het spel niet eindeloos vol zouden houden. De derde set draaide het wedstrijdbeeld en was Devoko de veel sterkere (12-25). De Kater moet even de kop leegmaken en terug naar het idee van de eerste sets: vrijuit spelen, druk zetten met de service en alles van de grond vissen. Dat lukte en goed ook: met 25-15 trok De Kater de set en de wedstrijd naar zich toe. Een duidelijk teamresultaat dat naar meer smaakt!