Nu we onszelf plots terugvinden in een andere klasse, is het misschien handig ons weer eens opnieuw voor te stellen – kennen we elkaar ook weer… Voor velen hebben we akelig bekende koppen, maar voor de nieuwkomers (ook binnen de vereniging) is het wel eens handig te zien welke vlees zij in den spreekwoordelijke kattebak hebben. En, ongekend maar waar, we hebben zelfs nieuw bloed in de gelederen! Ons favoriete vocht wordt wel duidelijk…

Rick Rick “Sixpack” Leetink  Sixpack_2Deze oudste én strakst gebouwde Kater-heer
(zie bijgaande foto) heeft zich voorgenomen dit jaar controle uit te oefenen en gaat dus als een van de twee spelverdelers aan de slag. Is daarmee architect binnen en buiten het veld; zou mooi zijn als hij zijn bedenksels vooraf bespreekt zodat ook wij weten wat de bedoeling is.



Robert Palm Robert “Palmke” Jagt   Niet vanwege de vorm van het glas maar gezien de gelijkenis met het werkpaard. Tegeltjesverzamelaar annex trainingsbeest heeft alle posities al eens geprobeerd en gaat het nu eens echt als wipper proberen – ijs, zweepslagen en peesscheuringen dienende zal dat lukken ook. Biedt spektakel met zijn doortikbal. Ook berucht vanwege zijn blok; of hij nu bal of medespeler raakt, het resultaat is killing.



Bert Bert “B(l)ock” van de Woord  Bockbier_1 Zit dit jaar (helaas) voor het laatst op
de bok van de vereniging. Enige man in het district die in het achterveld ballen weet te blokken, op navelhoogte nog wel. Kent fraaie zweefmomenten, vooral richting medeblokkeerder. Verwart enorme spierbundel met een verzakte en gescheurde spier, of zoiets.



Richard Richard “Longneck” LoenderslootCompilatie   Jongste loot aan de Heren 1-stam is
dit jaar dankbaar in de gelederen opgenomen: de gemiddelde leeftijd kon nu wel weer eens onder de 40 liggen. Driest als een puppy, regelmatig vliegend in het achterveld waargenomen. Intimiderend na geslaagde aanval, voor ons en zeker voor de tegenstander (pas op dat vingertje!).



Wik Wik “Lambiek” Heerma  Lambiek Dankt naam aan de spontane gisting, ging
daarom eerder ook al als MacGyver door het leven gezien zijn vele handige oprispingen. Regelneef 1e, eh, promotieklas. Altijd kriek met goede ideeën, weet ze meestal aardig uit te voeren en anders zijn de zoontjes bereid te helpen. Is soms eenling in het veld als gevolg van wasproblemen.



Geert Geert “Weizen” HeijenkWeizen_2   De Weizen komt uit het Oosten, Geert dus ook.
zich altijd uitstekend aan het niveau van de wedstrijd aan te passen – we hebben komend seizoen dus hoge verwachtingen van hem. Is helaas regelmatig niet in het veld te vinden, maar in een of ander ver buitenland. Houdt qua reizen nu rekening met wedstrijdschema, waardoor hij nog maar een potje of 8 mist.



Cas Cas “Duvel” DamenDuvel   Hoogspringer met overdaad aan hanging time.
Neemt graag veel hooi op z’n vork, soms meer dan wij (redelijkerwijs kunnen) verwachten. Licht ontvlambaar type kan bijnaam soms eer aan doen – na een korte pauze om het gist te laten ontsnappen, gaat het meestal wel weer – zeker na een reeks aan drankjes.



Bas Bas “Het Kanon” SlootwegGrolschhetkanon   Jerommeke met meer kracht en energie dan
goed voor hem is, kan bal daardoor erg hard raken. Maakt slachtoffers op training en verbouwt gemeentelijke accommodaties. Heeft steeds meer controle over de macht van de kracht en doet daardoor tegenstanders meer pijn; biedt in dat opzicht voor ons perspectief het komend seizoen.



Roel Roel “Wieckse Witte” LeferinkWieckse Heeft geen idee waar die associatie
met die kleur vandaan komt. Man met uitgesproken ideeën over het gespeelde spelletje, blijkt na de wedstrijd gelukkig iets genuanceerder. Staat meestal op de diagonaal, zodat er iets meer ruimte ontstaat om de bal in te slaan. Geen antenne komt langs zijn blokkering.


MASCOTTE

Pascal Pascal “de Veste” LutjenhuisGrolsch_veste   Kan gezien grote liefde geen competitie
spelen; een potje van de plaatselijke voetbaltrots sla je niet zomaar over. Toont zich op de training volwaardig teamlid, zowel tijdens de oefeningen als bij het afzakkertje. Is daarmee ideale 10e man.