Wat een club, wat een feest!

Sfeer

De Kater kleurt de stad, bedachten we maanden geleden hoopvol. De praktijk van ons jubileumfeest overtrof zaterdag 24 mei alle verwachtingen: de Oude Markt was bezet door ons cluppie, een legertje limegroene Katermensen met stralend humeur in een stralende zon. Dat Enschedese volleybalclubje handhaaft samen met het topcafé al 25 jaar een unieke sfeer. En daar mogen we best beetje trots zijn: waar een klein cluppie groot in kan zijn!

De voorpret van vrijdag beloofde, ondanks het zware schep- en sleepwerk, al veel goeds. Zaterdagochtend was direct duidelijk dat we er een topevenement van gingen maken: gesteund door prachtig weer groeide de schare in limegroene jubileumshirts gestoken (oud)Katers. Oudheren1 Van alle jaren waren mensen aanwezig, met als klap op de vuurpijl het voltallige Heren 1 van oprichtingsjaar 1983 – Wim, Gosse, Fons (all the way from Sint Maarten), Rudi, Gerard, Herman, Dick, Rob en Gert.

De keuze voor Bossaball en beachen bleek een gouden greep. Alle meer of minder fitte Kater-mensen waagden zich op de enorme opblaaskussens annex trampolines. De toeren die dat tot gevolg hadden, leidden op en naast het veld tot hilariteit. Ook de bezoekers aan de binnenstad bleven staan toekijken naar die malloten op dat enorme veld, die geholpen door Bossaballers Allard en Jarinka zowaar aanvallend er nog wat van maakten (enkele dan…)

Op het zand ontmoetten teamgenoten van elkaar weer, bij de feesttent klesten zij en de huidige leden bij en werdPeterkaten ontelbare anekdotes opgehaald. De grote schare kinderen viel amper op, waren onderdeel van het Katerfestijn.

Partner-in-crime en al 25 jaar steun en toeverlaat van de volleybalclub, Peter Ruseler, zag dat het goeds was en raakte de grijns op zijn gezicht de hele dag niet meer kwijt.

Tussen alle lol op en naast de speelvelden door waren er serieuze noten te kraken. Helaas moesten we deze dag 1 van de ereleden missen; Ward had een ander evenement te organiseren. Zijn mede-ereleden Gert, Gosse en Dick kregen 24 mei gezelschap van twee anderen. Maarten en Roel werden in de Blauwe Kater – waar het bier rijkelijk bleef vloeien dankzij gold old barkeeper René – toegevoegd aan dit illustrere gezelschap.

Oeboema Daarvoor was het Bossaball-terrein al omgetoverd in een mega-BBQ, waarmee de bodem kon worden aangevuld (van de middag) cq gelegd (voor de avond). Zon, sport en drank deden menigeen wankelen, maar ’s avonds waren velen weer present in de Blauwe Kater voor een jaren 80-feest. In de zaal werd die oude tijd teruggehaald met oude foto’s, lifestyle-iconen van destijds, clips van toenmalige muziek, tv-series, computerspellen et cetera en natuurlijk muziek: live door Henri’s band en tussendeur wat van een heel moderne MP3-speler. Maar vooral ook door buitenissige geklede Katertjes, van wie waarschijnlijk Henk “Oeboema uit Rotjeknor’ de kroon spande.

Het werd laat, heel laat zaterdag. En toch stonden er zondagochtend al weer heel veel clubmensen klaar om het Enschedese publiek beter kennis te laten maken met Bossaball op niveau. Het Nederlandse demonstratieteam toonde zijn niet geringe kunsten, met spectaculaire omhalen en “smashen na een salto te hebben gemaakt”. De Twentse volleybaltrots, de heren van Twente 05 Enschede, hadden even moeite zich aan te passen aan het rare spelletje en vooral de timing op de trampolines. Maar aan het einde van de zondagmiddag moest het Bossaball-team alle zeilen en acrobatiek bijzetten om te voorkomen dat het werd geklopt door Twente 05.

Zo was de jubileumviering aan alle kanten geslaagd. De Lucie, ofwel de lustrumcommissie, heeft er alles aan gedaan een mooi evenement neer te zetten. Maar de klus werd echt geklaard door alle leden van vv De Kater: de tomeloze inzet van werkelijk iedereen, op alle momenten van de dag en in alle mogelijk vormen voor, tijdens en na het evenement. Dank, dank, dank!

Lucie