Eerste team laat zich zien

Oudedoosteam1 Naar het zich laat aanzien is het allereerste team van vv De Kater, dat direct kampioen werd in de toenmalige 5e klasse, 24 mei voltallig aanwezig! Gosse Boonstra, Herman Koops, Gert Boerman (gedrieën het eerste bestuur), Dick Laan,  Wim op den Dries, Henk Eilander en Gerard Zwerver; Fons O’Connor (vanaf Sint Maarten) en Rob Salden zijn er zo goed als bij. Dick Laan is er natuurlijk ook.

Ter gelegenheid hiervan hebben we maar eens wat oude plaatjes opgeduikeld. Het begon ooit allemaal met de zogeheten Pindacup, waar stamgasten van café De Kater een team vormden en drie jaar achtereen de wisselbokaal binnensleepten. Na afloop ontstond bij de Chinees het idee een eigen vereniging te beginnen. Omdat sponsoring toe nog niet mocht, werd de vereniging De Kater genoemd en het logo op het shirt gedrukt zonder het bovenvoegsel Café chantant.
Op deze PDF zie je op de bovenste foto de basis waarop de club is gehuisvest, de deelnemers aan het Pindacup-toernooi. Staand: Gosse, Paulien Ruseler, Peter Ruseler, Knieën: Erik Ekkelenkamp, gehurkt: Herman Koops, Jeannet Bonthuis, Gert Boerman. (de andere foto’s gaan over de complete groep kroeggangers).

In het fotoalbum “Oude doos” kun je onder meer zien hoezeer Dolf Jansen op Henri Huisman lijkt, zingt een jonge Joke de pannen van het dak, doepie-doepieën Gosse en Henri, zingt Hans met sjaggie in de hand en is er een mystery-guest waar je met terugwerkende kracht nu nog de naam van mag raden en, last-but-not-least: wat een Katerfeestje met je doet…

Nu we toch bezig zijn te graaien in de oude doos: het kampioensteam van 1986, met een zeer jonge Robert Jagt (op deze is z’n karakteristieke verdedigingshouding en nog vele meer te zien), de promotie van heren 2 in 1989 naar de 1e klasse (de gekuiste versie, met onder anderen de Kater-die-hards Roel Leferink, Rudi Schmitz, Rudi Valley en Maarten Verhoeven), het kampioensteam van de dames in 1986 met Karin Valley-Goossen en Joke Berends-Rijnberg en de promotie van heren 2 in 1986.