Bevredigend einde

Na alle geklooi van de afgelopen weken (ssst, we schijnen vorige week met 4-0 te zijn weggetikt door Flash) was het zaak het seizoen redelijk af te sluiten. Dat moest lukken, want de tegenstander heette zaterdag kampioen Volley 68. Dat is een team dat lekker wil aanvallen en niet te veel gaat prutsen om aan de punten te komen – leuk ballen dus!
Jammer alleen dat de training heel matig werd bezocht en diegenen die er wel waren, met van alles bezig waren behalve volleybal. Dat leidde tot een fantasievolle opstelling. De enige buiten die getraind had, Bas, kreeg op die positie gezelschap van vaste diagonaal Roel. Mid Robert startte op Roels plek, twee vaste buitens (Geert en Cas) en een spel (Henri) begonnen op de bank. Wik en Bert waren dus onze midmannen, waarbij vooral eerstgenoemde een beresterke partij speelde.
In de eerste set hadden we voortdurend de overhand en bleek alleen een lastige sprongservice van een van de Lossernaren ons steeds voor problemen te stellen. In de eerste set kwamen we die te boven (25-22), de twee volgende sets niet (verlies met 22-25 en 20-25). Het spel bleef echter leuk op en neer gaan, met mooie lange ralleys, goede blokkerende en aanvallende acties aan weerszijden van het net. Los van die serveseries van die ene Lossernaar verzamelden wij de meeste wedstrijdpunten, maar dat bleek door die kogels van hem niet genoeg.
In de vierde set hadden we nog iets meer vat op het spel van Volley, maar deden we onszelf de das om met drie foutervices achter elkaar, een daaropvolgend kadootje (die serve moest immers goed!) en vervolgens wederom een servefout. De eindstand van 23-25 geeft aan dat zonder die reeks fouten wij er een vijfde set uit hadden kunnen slepen.
Het mocht de pret niet helemaal drukken: na weken hadden we weer eens een leuke wedstrijd gespeeld. De sfeer in de kantine was dus goed, en die hebben we de nodige uurtjes, kannetjes en broodjes volgehouden (Patrick ook weer blij gemaakt met de rekening). Eens zien of we het volgende seizoen een wat constanter niveau op de mat kunnen leggen en ook tegen de lager geklasseerde ploegen kunnen presteren. Ach… als je maar lol hebt!