NIEUW-NIEUW-NIEUW: de DSB-pot

Help mee te sparen voor een veilige trip naar IJsland met de DSB-pot. Deze opvolger van het BuBib-initiatief (zie hieronder) dat wel geld maar geen Beiers vermaak tot gevolg had, is uit de as herrezen van de fameuze Barcelona- en Mogadishu-inzamelingsacties. Idd, niet voor het goede doel maar voor een hoop lol voor Heren 1 dat het overschietende potgeld na een wedstrijdje of dat ene biertje in de Klimhal reserveert voor zo’n uitje. Gaat het nu wel lukken om eindelijk eens een bestemming te vinden dankzij de introductie van de DSB-pot? Doneer bij de beheerder en win een prachtige prijs voor een orginele uitleg van die nieuwe afkorting… (klik op lees meer als je de roerige geschiedenis van onze inzamelingsactie wilt lezen).

Bier_180 Bier und Bratwurst in Bayern dus. Ziedaar ons Goede Doel voor het seizoen 2007/2008. En ik kan wel zeggen, we zijn goed op weg. Héél goed!
Nadat onze eerdere spaaractie – de inmiddels fameuze Barcelona-pot – eindigde in een weekeindje 3-kuub-houtblokken-op-de-brandstapel-gooien (gezaagd met een broodmes) hadden we de lat vorig seizoen wat hoger gelegd. Wat wil je ook; de promotieklasse bracht met zich mee dat we het wat verderop zochten. En zo ging de Barcelona-pot zonder pardon over in de befaamde Mogadishu-pot. )

Elke eurocent die over was na weer een zaterdagje doorhalen plus fooi, verdween in deze bodemloze put. Zelfs een wisseling van de beheerder bracht Mogadishu niet dichterbij. Ten einde raad zochten we een bestemming: een weekeindje poldersporten. Dat moet er nog steeds van komen.
Om een einde aan alle onzekerheid te maken, hebben wij – de huidige beheerder van de centen – geheel democratisch & rücksichtlos besloten een Goed Doel te stellen dat bij ons past. Bier und Bratwurst in Bayern! Kortweg BuBiB. “Kein geloel, gewohn saufen”.
Eindelijk een verantwoorde besteding van ons Taschengeld: cultuur snuiven in München…Lodenfeyanzeigetracht180_1

Gezien de statistiek van onze zuider-Zuiderburen (even naar beneden scrollen op die pagina) hebben wij best een kleine bijdrage te leveren. Die hectoliters (ook uit te drukken in Mass = literpullen) kunnen nog best iets omhoog, een of meer Brathendl dan wel Schweinswürstel zitten ook wel in ons vat.
Aangezien de Oktoberfeste van deze jaargang wel heel erg dichtbij zijn, richten we ons op de editie van 2008. Paar auto’s, paar tentjes, paar dagen lol, paar dagen bijkomen. En nu nog een paar c.q. weekjes sparen voor BuBiB 2008. Unser heutiges Euri-Konto beträgt schon 317,(und noch etwas)… Schau Mal nach bei der Roelie und der Ricky!
Dat is, naar de huidige maatstaven, een slordige 40,65 Mass. Ofwel: zo’n 5 liter de man. We zijn er dus nog niet. Maarrrr… Auf Los geht’s Los!
(voor een echt gedegen voorbereiding, volg deze tips