Wik(s)ipedia: eerste missie geslaagd

Na de fraaie winst van de dames was het aan ons om een unicum te verzorgen: beide ploegen laten winnen in een thuiswedstrijd. Daar waren we nog niet eerder in geslaagd dit seizoen: als de dames zich van hun beste kant hadden laten zien, besloten wij te gaan prutsen en vice versa. HVC uit Den Ham zou het kind van de rekening van deze dadendrang worden.
Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, zeker na de ondoorgrondelijke Excel-sheets van Wik die het bewijs zouden moeten vormen dat alles nog reg sal kom dit seizoen. Hij ging in die berekeningen onder meer uit van een 4-0 nederlaag van nummer 2 Aastad tegen Krekkers. Gezien de ranglijst een hele rare gedachte, maar verdomd: dat was exact de uitslag van vrijdagavond… Met een 4-0 zege van ons op HVC zouden we ineens weer op twee punten van de Almeloërs komen te staan.
De eerste set hadden we redelijk onder controle. HVC is een ploeg van hardhitters die alles met risico doen: serveren, aanvallen, het moet allemaal hard. Soms gaat dat goed, soms vliegen de ballen alle kanten op of komen ze heel hard terug van een blok. Waar de Hammenaren wel heel erg goed in zijn, is de veldverdediging binnen de 3 meter. Zelfs blokballen die twee keer zo hard terugkomen dan zij geslagen zijn, werden van de grond gehaald.
De eerste twee sets wist De Kater zonder echt goed spel redelijk eenvoudig naar zich toe trekken, omdat er meer kwaliteit in de ploeg zit en in fases zonder fouten kan worden gespeeld. We maakten het ons zelf niet gemakkelijk, met beroerde passes waardoor vooral Rick van hot naar her moest sjouwen om een set up te kunnen produceren. Dat ging ook niet zo lekker, waardoor we bepaald niet tot optimaal spel kwamen.
In de derde set speelden we wel heel strak en HVC kwam er totaal niet meer aan te pas. Aanvallend werd veel gescoord, de blokkering zat dicht, de servicedruk was hoog. De leuke momenten werden door onszelf verzorgd, met name omdat we even 1-5 gingen spelen: iedereen wilde de tweede bal overnemen, spelverdeler Henri moest knokken om aan de bal te komen.
Zoals zo vaak gaat na een zeer ruime setwinst (25-12) en een 3-0 voorsprong het vervolgens helemaal mis. Al klooiend vergaarde HVC een enorme voorsprong. Een ingreep van de kant was op z’n plaats, maar Wik was met z’n kinderen aan de andere kant van de hal aan het voetballen en de andere wissels hadden het te druk met bordjes omdraaien. Henri nam zelf maar het initiatief en ging eruit voor Rick. Robert kwam aan de opslag en zette druk met een diagonale serve. En…
Plots ging de hele ploeg foutloos spelen. In het achterveld haalden Robert, Bas en Roel alles van de grond en hadden een ralleypass in petto waar Rick alles mee kon. Bert en Geert zetten een goed blok, geholpen door Rick die zelfs een keer in z’n eentje een aanval van HVC dodelijk blokte. Geert timmerde aan de buitenkant de ballen op de grond, af en toe een verrassende 3 meter van Roel ging via de handjes buiten de lijnen. Robert bleef zo maar serveren en serveren, tot we tot onze eigen verbazing na 12 of 13 punten op rij de vierde set met 25-19 naar ons toetrokken.
De 4-0 zege was een feit. De eerste bespiegeling van Wik(s)ipedia een harde realiteit. Kijken wat we vrijdag in Hengelo tegen MTSH kunnen bieden, volgens de Excelletjes moeten we weer ons best doen…