Niet leuk

Je hebt van die wedstrijden die maar niet leuk willen worden. Da’s geen chagrijn wegens puntverlies (dat doet er toch niet meer toe), maar gewoon een nuchtere constatering. Dynamiek kent ons kennelijk een beetje en weet dat als je vervelend genoeg doet en wij uit ons hum raken, de kans groot is dat we beroerd gaan spelen.
En dus vonden die jongens uit Goor het leuk bij het inslaan te proberen ons te raken dan wel de bal zo ver mogelijk weg te slaan, zodat wij meer met ballen halen dan met inslaan bezig waren (tijdens de wedstrijd konden ze ineens wél rechtdoor slaan). Gesar en gedoe in het veld, waar de scheids die jongens maar bleef belonen en ook anderzins de ene fout na de andere maakte, zorgden voor nog meer ergernis.
En eerlijk is eerlijk: wij laten ons dan ook kennen. Niet zozeer door er een verbaal agressief geheel van te maken, maar wel het niveau heel snel los te laten en vele onnodige fouten te maken. We speelden dus eigenlijk geen moment lekker. In de halfverlichte zaal (waarom eigenlijk?) liepen we direct achter de feiten aan. Op  basis van wilskracht en omdat wij gewoon betere spelers hebben, kwamen we in de tweede terug in de wedstrijd. Dat was helaas niet de opmaat naar een 3-1, want in de derde set ging het gelijk op. Nog steeds maakten we vele fouten, vooral door misverstanden waarbij twee spelers op de bal afgingen en er uiteindelijk geen van beiden de bal fatsoenlijk raakte. De set ging met 25-23 verloren.
Even leek het er op dat we zelfs met 3-1 onderuit zouden gaan, want Dynamiek kreeg matchpoints. Dat was wat ons betreft te veel van het goede: we drukten door (27-29) en pakten ook de vijfde (15-13).
En dan heb je van die dagen dat alles tegen zit: zelfs het bier smaakte nergens naar. Gelukkig bleek er ook Grimbergen op de tap, dat verzachtte het leed. De uitstekende douche en slappe praat zorgden er uiteindelijk voor dat we toch vrolijk het weekeinde ingingen.
PS Als je de stand zo bekijkt voor de 2e (PD-)plek, hebben we het er met name tegen de lager geplaatste ploegen wel heeeeel erg bij laten zitten…