Gevoelige tik voor Aastad

We hadden wat goed te maken, na de wanprestatie in Almelo. Lullig voor de Almelose ploeg, die met Volley 68 uit gaat maken wie kampioen in onze klasse gaat worden. De koploper kwam bovendien enigszins gehandicapt naar Enschede. You win some, you lose some.
Aangezien onze scheidsrechter eerst nog een potje op een ander veld moest fluiten, konden we onbeperkt inspelen. Een van de zaalwachters wilde ons daar wel in begeleiden, met als gevolg dat we veel te snel klaar waren (de andere wedstrijd was halverwege de laatste set), zodat we de hele riedel buiten-mid/12 en serve nog eens over deden. Rick had mazzel – hij heeft zo lang in de lappenmand gelegen dat hij veronderstelde dat wij nog steeds onze thuiswedstrijden om 17 uur spelen in plaats van de dit seizoen gebruikelijke 16 uur.
Zelfs hij was dus nog op tijd, en hij mocht van Henri nog beginnen ook. Dat ging hem goed af, net als de rest van de ploeg. Aan beide zijden van het net werd strak gespeeld – weinig fouten, veel druk en dus een gelijkopgaande strijd. Waarbij De Kater wel de overtuiging had dat de ploeg uiteindelijk zou doordrukken en de set zou winnen. Dat gebeurde ook, met 25-23. Ook de tweede set ging heel gelijk op, waarbij met name Cas aan de buitenkant ongrijpbaar bleek en onze blokkering stapje voor stapje beter werd. De setwinst (25-22) was een logisch gevolg.
In de derde set werden al die onderdelen nog iets beter uitgevoerd en werd de Almelose ploeg radelozer. Een blessure van een van hun aanvallers hielp natuurlijk niet mee. Opmerkelijk was en bleef dat we voluit bleven scoren, hoewel mid en achterover/3-meter nauwelijks bereikt werden. Aan de buitenkant sloegen we hard raak of speelden we het slim via de handjes en af en toe een kort balletje – geholpen door het feit dat onze mids meestal wel een blokkeerder vasthielden. Onze blokkering werd de buitenkant van Aastad te machtig. De ruime setwinst (25-17) sprak boekdelen.
Helaas werd het in de beginfase van de vierde set slordig aan onze kant. Aastad nam een voorsprong, die de ploeg niet meer afstond. In de eindfase stribbelden we nog wel wat tegen, maar verder dan 20 punten kwamen we niet.
Resultaat dus een knappe 3-1 overwinning op een kampioenskandidaat. De Almeloërs moeten het volgende week thuis uitvechten tegen concurrent Volley 68, waarbij wij op de laatste speeldag (thuis tegen de Losserse ploeg) misschien ook nog van invloed kunnen zijn. Voorlopig maar zien dat we ook andere potjes de inspiratie kunnen opbrengen er wat van te maken.