Strakke winst in kale hal

Dunkelweizen_bbb_1 We moeten er even aan wennen: voorlopig spelen we als enige ploeg om 16 uur in de Pathmoshal. Een kale bedoening, zeker na afloop in de kantine (al hebben we ons natuurlijk manmoedig door de nodige flessen Dunkelweizen geslagen!).
Vreemd genoeg kwamen we onder die omstandigheden beter dan ooit in deze competitie uit de startblokken. De eerste set waren we oppermachtig tegen Twente Sparta 2, tot vorig jaar beter bekend als DEC. Een hoge servicedruk, sterke blokkering en verzorgd spel zorgden al snel voor een ruime voorsprong en grote problemen voor het zestal aan de andere kant van het net. Wij bleven dit niveau vasthouden, waardoor al snel een 25-14 eindstand op de borden stond.
Met hetzelfde zestal, dus met de van een blessure herstelde Bas in de gelederen, hadden we in de tweede set iets meer moeite om het kwaliteitsverschil op de borden te houden. Niettemin waren we continu overtuigd van de goede afloop. Kleine dipjes werden snel hersteld, en ondanks de krappe eindstand (25-23) had niemand ook maar enig moment de indruk dat we de set konden verliezen.
De derde set gaf hetzelfde beeld. Met Geert en Bert in de ploeg bleven we hetzelfde spelletje spelen. Bert kwam direct binnen met een snelle midaanval en een killblock, Geert scoorde er op de buitenkant lekker op los. Opnieuw waren er de dipjes, opnieuw was de eindstand krap (weer 25-23) en opnieuw was er geen enkele sprake van paniek: we wisten gewoon dat we de set zouden pakken.
In de laatste set, met Robbie op spelverdeling, werd het allemaal wat slordiger aan onze kant. Met name de passing was minder goed verzorgd, waardoor mid nauwelijks kon worden aangespeeld en de combinaties als sneeuw voor de zon verdwenen. Lullig met name voor Bert, die niet aan aanvallen toekwam maar wel Geert aan de buitenkant ruimte gaf om optimaal te scoren. Ondanks die lichte terugval in spelpeil was deze set weer duidelijker voor ons: 25-20.
Met die 5 punten zijn we weer iets verder opgeklommen op de ranglijst. Door de 3-1 winst van RAC bij Volley kan alleen AAstad ons passeren op de ranglijst (uitslag nnb). Volgende week dus een topper in Almelo, als wij de strijd aanbinden tegen AAstad.