Oeps… een verdiende nederlaag

Rug2

Een weekje eerder dan de rest van het district werden wij zaterdag de tropische wei van De Fakkel in Losser ingestuurd. Zonder de nog geblesseerde Rick (wel op de tribune) en de feestvierende Robert mocht het resterende zevental de strijd aanbinden met de hoofdmacht van Volley.
We wisten dat we flink zouden zweten, niet alleen wegens het onbarmhartige klimaat in de hal maar vooral door de tegenstander. De Losserse ploeg heeft goede aanvulling gekregen van spelers met ervaring in de derde divisie en promotieklasse. Tel daarbij op een reeks talenten, twee keer trainen en de wil om dit eerste potje goed voor de dag te komen, en je weet wat je te wachten staat.
Al met al was het een heerlijke opening van het seizoen. In de eerste drie sets waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en gaven enkele onderdelen van het spel de doorslag. In de eerste set maakten wij te veel onnodige fouten en behield de strak spelende Losserse ploeg de snel opgebouwde kleine voorsprong, in de tweede hadden wij de zaken beter voor elkaar en hadden wij steeds een kleine voorsprong, in de derde bleek vooral de verdediging van de Lossernaren beter verzorgd dan de onze en daarop stoelde hun setwinst.
In de vierde set liepen we direct vreselijk achter de feiten aan, en het enorme gat was ook met een kleine opleving niet meer goed te maken. Volley won dus meer dan verdiend deze wedstrijd: de ploeg speelt een zeer gedegen spel, valt mooi snel aan en is in het achterveld gewoon goed. Bij ons is vooral het teamverband nog niet wat het zijn moet, waardoor misverstanden ontstaan en veel te veel ballen onnodig op de grond stuiteren.
Neemt niet weg dat dit een lekker potje volleybal was. We tekenen ervoor als we elke week zo aan de bak kunnen. Na een aangename nazit in De Fakkel (die Sjikker begrijpen er alleen nog niet zo goed) kunnen we een strakke conclusie trekken: de afsluiting van dit seizoen wordt weer leuk, als deze jongens bij ons op bezoek komen.