Supporters: bedankt!

Het beste wat De Kater zaterdag te bieden had, zat op de tribune. We mochten ons verheugen op flinke vocale ondersteuning bij ons treffen met WVC Volley. Dat Wierdense gezelschap, dat over enkele weken geheel uiteen valt en dus ook de promotieklasse verlaat, baseert het spelletje vooral op de serve. En het moet gezegd: daar zitten soms verdraaid lastige ballen bij. Verder dient de jeugdige buitenspeler te worden genoemd, die aanvallend zeker zijn mannetje staat.
Wat brachten wij daar tegenover? Met de door zichzelf genezen verklaarde Wik op de kant en dus een buitenspeler op zijn midpositie maakten wij het ons direct weer lastig. Goede momenten werden afgewisseld met enorme onbeholpenheid, met name achter de 9 meterstreep. We wisten weer een flinke lading missers te produceren bij de serve en ons dus zelf op achterstand te helpen. Maar gesteund door de dames en Rick op de tribune haalden we die en andere foutjes eruit en kropen we dichterbij. Uiteindelijk kwamen we aan de goede kant van de score en was de eerste set met 25-23 voor ons.
Wie dan denkt dat H1 doorgaat op dat pad, kent ons in elk geval dit seizoen niet. De fouten namen weer toe, we wisten moeilijk om te gaan met de aanhoudende Wierdense servicedruk en bleven te veel de buitenkant en de krachtige aanval zoeken waar een slimme bal wel eens op z’n plaats was. Resultaat: tweede set voor WVC Volley en voor we het wisten een schier onmogelijk achterstand in de derde. Soms kunnen wij echter ook lastig serveren en de zwakke passers vinden, waardoor we in een serviceserie 6 punten terugpakten en weer in de race kwamen. Deze opleving was van korte duur, zodat ook deze set met 25-20 werd ingeleverd. De vierde set was van hetzelfde laken een pak en dus weer 25-20 verlies.
De 3-1 nederlaag was overbodig, zodat dit keer wel een katerig gevoel overheerste. Positieve dingen? Geen blessures deze keer en (in meerdere opzichten verbazingwekkend) veel minder moeite met de scheids dan de continu moord en brand schreeuwende tegenstander. Na ja, dan maar over twee weken in Rijssen tegen Rivo vlammen…