De mop van Bas

Ideetje voor volgend jaar, gejat van Rivo. Daar is het kennelijk gebruik om de mini van de week na afloop een mop te laten vertellen. Waarop onze eigen mini, Bas, spontaan probeerde ons ook een grap voor te toveren. Die houden we erin: Bassie moet volgend jaar elke week grappen tappen.
Ach, dat lukt ook zo wel, in het veld. Altijd in voor grappen, die jongens van de Kater. Zo zijn zij in staat om een ralley waarin enkele medespelers de vellen van de knieën hebben lopen schrappen om de bal in het spel te houden te besluiten door het ding alsnog tegen de muur te rammen. Een kansloze setup zou volgens de edele regels van het spel slim ingebracht moeten worden, maar wij slaan dan liever zo hard mogelijk in de onderste netrand dan wel in de grijpgrage handjes van het blok.
Toch was het zaterdag best leuk. De vijf nog (voor hun doen) fitte spelers kregen gezelschap van de kneusjes op mid (een raar kapje moet voorkomen dat de pees van Bert nogmaals scheurt, Wik heeft inmiddels van de poli begrepen dat zijn pink echt niet meer beter wordt en dus krom en dik zal blijven). Met Rick gaat het gelukkig ook steeds beter, zodat hij ons de gehele wedstrijd aan de zijnlijn kon ondersteunen. Als het seizoen is afgelopen, zijn we voor het eerst dit jaar compleet…
De spannende eerste set kende aan beide zijden pieken en dalen, voordoor dan weer wij, dan weer de jongens van Rivo een voorsprong van enkele punten hadden. Uiteindelijk trokken wij door een geconcentreerde eindfase zonder aan het langste einde. De tweede set begon goed, maar Rivo kwam langszij en stak voorbij. Het ging lange tijd weer gelijk op, maar nu waren het de Rijssenaren die de set binnenhaalden. Het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks in de derde set, al werd het bij ons allemaal slordiger. De leeftijd cq conditie gaat dan kennelijk tellen… Ook nu was de eindfase voor Rivo.
In de laatste wisten we in het begin nog een ruime achterstand in te lopen naar ik meen 10-10, waarna we het verder wel geloofden. Rivo liep enorm uit, om nog slechts even door een paar lastige services te worden gehinderd. Deze laatste set was overduidelijk voor Rivo, dat zo terecht met 3-1 winst aan de haal ging en daarmee vrijwel is verzekerd van een PD-plek.
PS: ik kan de mop van Bas niet reproduceren – of ik heb het niet gehoord, of niet begrepen. Dus Bas: volgende keer beter articuleren en een strakke cliffhanger svp!