Heren 4 hard onderuit tegen RAS-H

Vrijdag 4 februari 2022, de dag die de geschiedenisboeken in zal gaan als de dag dat de vrouwen van FC Twente Feyenoord onderuit schoffelde (2-1), door het RIVM de verwachting werd uitgesproken dat besmettingen met Covid-19 variant Omikron BA.2 voorlopig alleen maar zullen stijgen en dat de mannen van Vips Bardot Heren 4 uit in Haaksbergen konden aantreden tegen het eerste (en enige) herenteam van RAS-H.

Van te voren was al bekend dat Heren 4 met een gehavend team zou afreizen richting De Els, het sportpaleis waar de wedstrijd zou plaatsvinden. In de week ervoor zijn zowel Mart, Sander K als Lukas gepakt door het coronavirus en konden zodoende niet afreizen met de Enschedese equipe. Tot overmaat van ramp was Jeroen geblesseerd aan zijn hand, en kon hij dus slechts als coach deelnemen. Gebruikelijke coach Hein liet verstek gaan gezien hij zelf met de Harambeese mannen moest aantreden tegen het Glanerbrugse Twente-Sparta (4-0 verlies).

Gelukkig kon Dennis, na een QR-code gerelateerd akkefietje afgelopen week bij Havoc, ditmaal wel deelnemen aan de wedstrijd. Ook Annemark was, na een kleine medische ingreep aan zijn hand, weer van de partij (ditmaal op de middenpositie). Daarnaast keerde Onno terug in het team, na een welverdiende vakantie in de Turkse zon.

Eenmaal aangekomen bij sporthal De Els (niet te verwarren met cafetaria De Els of de straat De Els), stonden we klaar voor de wedstrijd. Waar afgelopen week in De Bouwmeester (ook Haaksbergen) een strenge controle plaatsvond op de juiste vaccinatiepapieren, was dit in De Els zeker niet het geval. Ook het mondkapje leek deze uithoek van Haaksbergen nog niet bereikt te hebben, afgaande op het rondlopende plaatselijke publiek. De kantine was helaas gesloten, waardoor een snelle wedstrijd (< 1 uur) geen bitterballenbonus zou opleveren.

Eenmaal in de hal gearriveerd kon de warming-up van start gaan, maar niet voor nog even contact werd gezocht met de in quarantaine zittende medespelers via een videoverbinding (zie afbeelding). Na een half uur inspelen werd, voor een tribune die beter gevuld was dan de Grolsch Veste (2 mensen in het publiek), de wedstrijd gestart. Gelegenheidsaanvoerder Jurgen had de toss gewonnen en hij mocht dus zelf ook de wedstrijd aftrappen (afserveren?) na het eerste fluitsignaal.

De eerste set ging flitsend uit de startblokken met na 4 rally’s een 2-2 tussenstand op het scorebord, echter achter reflecterend bleek dat eerder gelukt dan wijsheid. Alhoewel de servicepass meer dan uitstekend verliep werden aanvallend absoluut geen potten gebroken. Side-out na side-out werd verkwanseld en het lukte de Enschedese groen-witten niet door de verdediging van de in zwart tenue spelende Haaksbergenaren te komen. De puntenstand aan Enschedese zijde bleef ver onder de tien en de set werd roemloos met 25-5 afgesloten.

Aan de start van het tweede bedrijf werd ingrijpend wisselbeleid doorgevoerd. De volledige bank kwam het veld in (Dennis werd gewisseld voor Bedorik) om toch iets te kunnen forceren. De opdracht was simpel: punten scoren. Waar dat in theorie toch zo logisch klonk, bleek het in de praktijk weer nergens op te lijken. Het spel uit de eerste set vloeide naadloos over in de aanvang van de tweede. Op een 5-0 achterstand werd een time-out aangevraagd waarin openlijk na elkaar de vraag werd gesteld waar we toch in hemelsnaam mee bezig waren. Dit stukje reflectie bleek goud waard voor het team. De getrokken conclusie was dat, al het dan toch nergens op leuk, we maar beter gewoon plezier konden hebben in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten. De rest van de set ging redelijk gelijk op, met een licht overwicht voor Haaksbergse zijde. De set ging met 25-17 verloren.

De smaak was te pakken en de derde set kon beginnen. Heren 4 ging vurig van start en wist direct op voorsprong te komen. Tot 7-6 werd die voorsprong vastgehouden, echter helaas kwamen de Haaksbergenaren langszij. Desalniettemin was het spel blij vlagen zeker om aan te zien. Helaas had de opponent een pijnlijke achilleshiel ontdekt in de defensie van Heren 4. De linksvoorpositie bleek lastig verdedigbaar, waardoor daar toch aardig wat punten werden weggegeven. De set werd er niet mee verloren, maar het zorgde er wel voor dat de einduitslag niet spannender was: 25-17 verlies.

De vierde set slipte helaas een beetje weg vergeleken met het bij vlagen aardige spel in het tweede en derde bedrijf. De verdediging werd ietwat onrustiger, waardoor de spelverdeler zijn stappenteller goed kon benutten, waardoor de aanval er wat minder lekker uitkwam. Hier en daar een mooi punt daargelaten trok uiteindelijk de thuisploeg aan het langste eind. De vierde set werd met 25-11 verloren, waardoor de Haaksbergenaren zich tot kampioen van de wedstrijd en de bezoekers het moesten doen met een tweede plek in deze wedstrijd.

Na twee uitwedstrijden achter elkaar met 4-0 onderuit in Haaksbergen mag Vips Bardot Heren 4 donderdag 10 februari om 19:00 uur aantreden tegen Webton Hengelo Heren 3, thuis in de Pathmoshal. Een directe concurrent voor de Enschedese equipe. Publiek is welkom om ons naar de eerste overwinning van het seizoen te schreeuwen!