Heren 1 promoveert naar regiodivisie

Heren 1 heeft donderdagavond overtuigend de laatste hobbel naar het kampioenschap genomen. Waar de laatste weken steevast 1 of eerdere setjes werden gemorst en Twente 05 steeds dichterbij kwam, was ABS totaal niet in de staat de mannen in de Pathmoshal van het kampioenschap af te houden.

Frank R.  kon over het volledige team beschikken, waarbij Yme net zoals de laatste weken de libero-rol op zich nam en Chris dus het spel verdeelde, Kirill en Frank de buitenaanval verzorgden en Peter, Gert-Jan en Robert de middenpositie voor hun rekening namen. De eerste set eindigde vliegensvlug in 25-11, de tweede werd 25-21.

Goed aangemoedigd door clubgenoten, partners, familie en vrienden bleek de derde set in eerste instantie wat meer hangen en wurgen. Ongetwijfeld speelde de druk mee dat bij winst van deze set het kampioenschap binnen zou zijn. Frank gebruikte dus zijn time-outs en dat werkte prima. Zeker in de laatste fase van de derde set was Fellini Vips H1 weer oppermachtig. Bij 25-20 kon het feest worden gevierd.

De vierde set werd ontspannen uitgespeeld en met 25-16 afgesloten. De promotie van heren1 betekent dat voor het eerst in de 35-jarige geschiedenis van Fellini Vips 83 (en voorganger vv De Kater) een team in de regiodivisie gaat spelen. En bijzonder knappe prestatie van de mannen, die 2 jaar geleden nog in de eerste klasse speelden.