Terug op 1

De dames hadden een kort uitstapje gemaakt naar de derde plek, maar dankzij het niet spelen van de concurrentie zijn ze weer terug bovenaan. Oké, toegegeven, het is een vertekend beeld. Maar duidelijk is wel dat de top drie zich toch duidelijk los heeft gemaakt van de rest. De rest die aangevoerd wordt door Devoko. En Devoko was het die richting Enschede kwam om een potje te volleyballen tegen onze Dames.

Dan moet je dus tegen de beste van de rest spelen. Maar zij zijn natuurlijk niet voor niets de beste van de rest, dus het kan nog best een leuke wedstrijd worden. Aan die verwachting werd zeker voldaan door de gelijkoplopende stand in de eerste set. Noch De Kater, noch Devoko kon het verschil maken. Tegen het einde leek Dames 3 er misschien toch redelijk makkelijk met de winst vandoor te gaan, maar de Denekampers kwamen terug en het werd uiteindelijk een krappe 25-22 winst.

Of de dames nu ineens doorhadden dat ze toch echt zelf wat gas moesten geven, in plaats van het tamme spel van de eerste set door te zetten, of dat Devoko net iets teveel energie was kwijtgeraakt in de eindspurt van de eerste set, feit is dat het initiatief in de tweede set duidelijke bij de thuisploeg lag. Er werd goed geserveerd, voornamelijk behoorlijk in de buurt van de achterlijn, en Devoko kon niet meer in een goed aanvalsritme komen: 25-13. Nadeel was dat aan kater kant niet al teveel gevraagd leek te worden en de tamheid van de eerste set nog wel degelijk latent aanwezig was.

En dat is een slecht begin van de derde set. Een achterstand is zo opgelopen, maar werd meestal ook wel weggewerkt. Dames 3 bleef echter de hele set een beetje achter de tegenstander aanhobbelen en leek de wil om te winnen te ontberen. Op geen enkel moment waren ze in staat zich echt in de set vast te bijten en de nauwkeurigheid terug te krijgen en domweg de set naar zich toe te trekken – zoals ze toch al geregeld hadden gedaan. Het leek er op dat ze niet voldoende uitgedaagd werden – een valkuil waardoor Devoko de terechte winnaar was van de derde set met 25-21.

Om de zaken toch nog even recht te zetten werd de vierde set beter ingezet. Het was toch niet de bedoeling dat er meer dan 4 sets gespeeld zouden gaan worden. Het initiatief lag deze set weer bij De Kater, maar minder overtuigend  dan in de tweede. Tegen het einde van de set kwam Devoko dan ook gevaarlijk opzetten en leek De Kater toch een beetje te gaan wegzakken in eigen fouten. Gelukkig kon het tij tijdig gekeerd worden en werd de set binnengehaald. Een puntje meegegeven aan de tegenstander, zo voelt het enerzijds, maar anderzijds: Devoko heeft meer dan terecht een puntje opgehaald uit Enschede.

De volgende wedstrijd wordt een kraker – althans, het heeft de juiste papieren om een kraker te worden: Donderdag 15 maart 19:00 komt Unisson, naast Lutheria en De Kater een van de ’top-3′ leden naar Enschede. Dus komt dat zien…!