Maximale publiekstijd

De planning is perfect: met een goed half uur rijden naar Rijssen, vertrekken we iets over 13:00 vanuit Enschede. Mooi op tijd om precies na het eindigen van de voor ons gespeelde en uitgelopen wedstrijd het veld te kunnen betreden. Eerder arriveren had wachten betekent. Nu moeten we echter wel de volledige inspeeltijd volmaken en ook voor het inslaan neemt de scheidsrechter ruim de tijd. Of dat ons windeieren legt?

De eerste set in elk geval niet. Slechts de eerste paar punten zijn een tikje stroef, maar daarna weten we toch snel het verschil te maken in serve druk, aanval en verdediging. De verdediging van de Rijssense club is niet flexibel: het is makkelijk iemand er uit te pikken en in z’n eentje de passing te laten oplossen, wat hem niet lukt. Met dikke cijfers gaat de set naar ons, slechts 9 punten weet Rivo te verzamelen.

Met een set is de wedstrijd echter nog lang niet begonnen en dus moeten we de tweede set weer gewoon hard en geconcentreerd aan de bak. Concentratie vast houden en nauwkeurig blijven spelen. Dat blijkt lastig. Rivo geeft aanzienlijk meer tegengas en legt de druk zelfs bij ons neer. De passing wordt minder, met name de serve passing en vrij ruim delven we dan ook het onderspit.

Verslagen zijn we echter allerminst. We weten waar het aan ligt. Dat weet ook de oud heren 1 speler die out-of-the-blue zijn belofte om een keer te komen kijken inloste door naar Rijssen af te reizen; Henri herkende veel… Gelukkig wisten we niet alleen waar het lek zat, maar het ook te dichten. De nauwkeurigheid in het spel kwam terug; een tikje meer rust, een vleugje meer werken en een snufje meer concentratie. Althans, dat alles bijna. Aan het einde van de set krijgen we toch de passing niet op orde en kijken we tegen een 2-1 achterstand aan.

Wat ons betreft gaan we echter de tegenstander niet met een 3-1 winst blij maken, dus volle bak ertegenaan in de vierde set. Rivo bleef druk zetten maar wist geen gat te slaan in de stand – datzelfde gold voor ons. Aan het einde van set gloorde er voor ons setwinst aan de horizon. Het schamele licht van een minieme voorsprong afgedwongen door verzorgder spel en toch eigenlijk steeds het overwicht in de set aan onze zijde. Een tactische wissel en time-out van aanvoerder Wik dwongen uiteindelijk de beslissende foutserve van Rivo af, zodat het 25-23 in ons voordeel werd. We konden ons opmaken voor een vijfde set.

De vijfde set is een heikel punt. We hebben erg goede ervaring met vijfde sets, maar ook een aantal dramatische. Deze hing er een klein beetje tussenin. Het enige jammere was dat de opleving te laat kwam om nog daadwerkelijk een gevaar op te leveren voor de thuisploeg. 15-11 en 3-2 voor Rivo.

In elk geval is Henri niet voor een korte wedstrijd gekomen, maximale speeltijd voor ons publiek om ons te zien spelen. Ook heeft hij ongetwijfeld gezien dat we nog steeds wel een beetje kunnen knokken voor de punten. Knokken voor de derde plek wordt bijzonder ambitieus, maar er staan nog een paar leuke potjes op het programma, waaronder komende donderdag tegen nummer 2 Devoc. Naast SVH zijn wij het enige team dat van Devoc gewonnen heeft. Potentieel een aardige pot dus.