En weer 5 puntjes!

Al geven we het wel een beetje weg met de titel op deze manier (je hoeft eigenlijk niet meer verder te lezen), moet het gewoon van de daken geschreeuwd worden!! 😉 Opnieuw 5 puntjes in de pocket!! Afgelopen donderag werd in de Diekmanhal gespeeld tegen de dames van Volley 68. Tegen dit team, dat op de vijfde plek staat in onze competitie, werd ook al in de eerste helft van het seizoen een hele mooie pot gespeeld, dus we waren vol verwachting… en we wisten dat het in principe te doen moest zijn om te winnen.

Bij het inslaan waren we behoorlijk onder de indruk van de manier waarop de dames van de tegenstander de ballen naar de grond wisten te slaan. Maar tijdens de wedstrijd bleek dat het voornamelijk de nummer 8 was die op alle mogelijke manieren en vanuit alle posities de bal een flinke zwieper wist te geven. Gelukkig hadden wisten we daar heel goed mee om te gaan en werd prima verdedigd.

Tijdens de eerste set werd begonnen met een kleine voorsprong en die wisten we heel goed uit te bouwen, door dat iedereen geconcentreerd speelde en omdat we er met zijn allen helemaal voor gingen. De tweede set kwam onze tegenstander wat meer in z’n element en we lieten ze ook wat meer terugkomen doordat we zelf af en toe wat minder sterk speelden. Uiteindelijk wisten we ook dit goed om te buigen in een behoorlijke winst. De derde set wordt dan de cliffhanger: houd je nog wel de concentratie? en lukt het om de winst van de wedstrijd in de wacht te slepen? Eigenlijk verliep deze set soortgelijk als de eerste en de tweede. Door geconcentreerd spel, kleine gelukjes en ook omdat de tegenstander weer een wat slechtere periode had, werd ook de derde set gewonnen. Dan set nummer vier. Toen waren we aanvankelijk even van slag. Het liep niet zo lekker en de tegenstander maakte daar, met een goede service serie en wat welgemikte prikballen, handig gebruik van. We stonden op een gegeven moment tegen een flinke achterstand aan te kijken. Maar uiteindelijk wist het team de achterstand om te buigen, we kwamen gelijk en uiteindelijk wisten we ook het 5de punt mee naar huis te nemen!

Het was een gedenkwaardig avondje Diekman waar we met een goed gevoel op terug mogen kijken, een mooi uitgangspunt voor de komende wedstrijden. We draaien nog steeds mee om de hoogste plaats(en) en wanneer we met zijn allen zo door weten te gaan en geen punten laten liggen, dan kan het nog wel eens heel spannend worden aan het einde van het seizoen…. Wordt vervolgd.