Opnieuw winst dames 2

We mochten aantreden tegen de nummer zeven uit onze poule, Rabobank/Devoko, tijdens een stormachtige Sint Maarten’s Avond. De tegenstander was door weer en wind uit het verre Denekamp gekomen en had er blijkbaar zin in. Een jong en enthousiast team, opnieuw een team zonder coach, met allemaal lange paardenstaarten. Onder de bezielende wedstrijdleiding van Genie, werd voor het eerst tijdens de toss de opslag binnen gehaald, dus dat zou nog veel beloven…

De eerste set hebben we de tegenstander eerst even een kleine voorsprong gegund, je wilt het toch een beetje spannend maken…, om vervolgens zelf weer de draad op te pakken en geconcentreerder te spelen. Devoko is een team dat veel ballen terug heeft, veel inzet toont en enkele sterke aanvalsters in huis heeft (op bepaalde rotaties wordt flink gescoord) en ook een paar meiden met een sterke serve. Maar in de eerste set hadden we dit onder controle. Zelf hebben we meer ervaring en kunnen we goed afwisselen in de aanval. We moeten alleen wel de concentratie vasthouden en slim spelen. In de eerste set ging dat goed: 25-18

Maar, nou komt het 😉 In de tweede set liep het aanvankelijk total niet. Een paar goede serviceseries van de tegenstander en slechte service beurten van onze kant, wat misverstanden in de communicatie en even vermindering van de concentratie, was aanleiding tot een forse achterstand. Gelukkig kon dit aan het einde van de set nog worden omgebogen, alleen lukte het niet meer om de winst uiteindelijk binnen te halen. Kortom: verlies: 27-29.

Dan de derde set… In feite lagen alle opties nog open, beide teams hadden gelijke kansen. Nu was het aan ons om de aandacht erbij te houden en toch vier punten in de wacht te slepen. Want ondanks de taaiheid en het enthousiasme van de tegenstander, waren wij toch gewoon het betere team. We moesten het alleen nog wel doen. Dat is aardig gelukt. Na het debacle van de tweede set, wisten we heel goed de wedstrijd weer onze kant op te buigen. De derde en de vierde set waren weer voor ons: 25-15 en 25-16.

Al met al een leuk potje volleyball, met wel een klein negatief bijsmaakje, want het blijft toch zonde om punten te laten liggen… Volgende week hopen we in de Diekman-Derby tegen Twente ’05 de volle mep aan punten binnen te halen. Komt dat zien! 😉