Trendbreuk

Afgelopen donderdag toog Heren 2 voor de eerste keer dit seizoen naar de Twentehallen. Hoewel, vol zelfvertrouwen door onze eerste overwinning in ‘De Hel van Vasse’, waren wij dubbel op onze hoede voor de tegenstander: Webton Hengelo. Meestal laten wij ons door het spelniveau van de inmiddels bij ons als ‘prutsers’ bekend staande (‘volley’)ballers meevoeren en eindigt een pot Webton in een frustrerend verlies voor ons.

Door deze ’mindset’ begon de eerste set geheel in stijl. De prutsers bevonden zich aan ‘Katerzijde. Niet vaak was de onrust en ongestructureerdheid aan onze zijde zo groot. En al snel verloren wij de eerste set op eclatante wijze. Gelukkig wisten we ons de tweede set volop te herpakken en met name waren wij in staat om een behoorlijke servicedruk op te voeren bij de andere kant. In deze set toonden wij ons de ware meesters in het veld. Een goede servicedruk bracht ons zelfvertrouwen terug waardoor ook de pass en de aanval sterker werden. De tweede set was overduidelijk aan ons en dit zelfvertrouwen zette zich door in de derde set. Maar in de derde set werd onze speelstijl danig op de proef gesteld: langzaamaan sloop de aanpassing aan het ‘prutsniveau’ aan gene zijde er weer in. Was de derde set met moeite binnengehaald in de vierde set konden we de psychologische druk niet aan en bezweken we net. En toen, een wonder geschiedde. Nog niet vertoond tegen deze gevreesde tegenstander uit Hengelo: De vijfde set werd met een overduidelijke overmacht aan service en aanval ingezet en in plaats van te bezwijken en aan te passen aan de tegenstander denderden wij over de Webtonnies. 15-8 (of zoiets, dat weet ik nooit) was de stand en 3-2 de match. Voor de tweede keer dit seizoen werd een trend gebroken: na de overwinning in het kleine halletje van Vasse (nog niet voorgekomen) hadden we nu Webton gepakt. Het voornemen van Heren 2 is om deze trendbreuken te blijven doorzetten. De belangrijkste is om niet alleen vooral aan het begin van het seizoen veel wedstrijden te winnen maar ……