Op afstand…

Vrijdag 1 oktober treedt dames 3 voor het eerst dit seizoen aan met 6 “eigen” dames. De opstelling is al weken bekend; Denise, Mirjam, Marije, Lisa, Judith en Jorien staan in veld, Richard gaat uiteraard mee als coach en ondergetekende als bankzitter. Dit achttal zal afreizen naar Enter om het daar op te nemen tegen het enige team dat na de eerste competitieronde onder ons staat. Zij hebben de eerste wedstrijd ook met 4-0 verloren, maar 3 punten minder gehaald dan wij.

Vrijdagmiddag 12.26 meldt het minst belangrijke lid van dit achttal zich, telefonisch, af. De bankzitter blijft weliswaar bankzitten, maar dan ziek, zwak en misselijk op de bank thuis. Na dit telefoongesprek blijven er twee vragen hangen; ten eerste, volgen wij het nieuwe kabinet en houden wij de nullijn vast en ten tweede gaan wij het redden om als snelste katerteam een wedstrijdverslag op de website te hebben…

Als het lukt worden de setstanden door gesms’t, zodat ik als goede bankzitter het verslag klaar kan hebben als de wedstrijd is afgelopen. Ruim een uur na het begin van de wedstrijd heb ik nog niks ontvangen. Net als ik de computer heb uitgezet komt het eerste sms’je binnen “17-25 verloren voornamelijk door sterke serve van Holyoke. Groeten Richard” Hmmmm… computer maar weer aangeslingeren en beginnen met bloggen. Voor de zekerheid even navragen of dit wel echt de eerste set was. “Ja, was de eerste, laat begonnen.”

Tijdens het typen komt er alweer een sms binnen. Zo snel al de tweede set gespeeld? Maar nee, heren 3 laat weten dat zij met 3-1 verloren hebben. Aangezien zij nog niet geblogd hebben bij deze de uitslag en de mededeling dat ze nu shoarma gaan eten.

Zo’n 20 minuten na de eerste sms van Richard komt de uitslag van de tweede set “Veel beter gespeeld…Maar wel 16-25 verloren”. Dat klinkt als dames 3, goed spelen, maar geen punten pakken. Snel een sms’je terug sturen dat het toch wel de bedoeling is dat ze een set pakken. Als je een wedstrijdverslag op afstand kan maken, dan moet het toch ook te doen zijn om je team aan te moedigen op afstand. Nu maar wat te drinken inschenken en wachten op de volgende sms.

De volgende sms komt om 21.19 “Meer punten dan in de eerste set, maar nog steeds niet genoeg om te winnen… 18-25.” Grrr… weer verloren, maar die laatste set die moet toch gewonnen kunnen worden? Ik stuur Richard een aanmoedigings-sms; “Wil je dit even heel hard roepen: KOM OP KATER! NU WINNEN!” Ondertussen is er op RTL4 weer reclame, dus maar weer een rondje zappen. Op eurosport wordt bowlen uitgezonden, ook leuk…

“Niet gelukt..15-25”.

Telefonisch komt er nog een aanvulling. De dames hebben goed gespeeld, maar de agressie ontbrak.

Rest het antwoord op de twee beginvragen. Tweemaal ja. De nullijn is vastgehouden en we hebben vast het snelst een wedstrijdverslag op de site staan. Al duurde het door technische problemen iets langer dan de bedoeling was. In dit laatste zie ik wel een uitdaging met een smartphone moet het sneller kunnen. Wie neemt de uitdaging aan…