Knielappen, Koppen en Kwarktaart!

Op vrijdagavond 24 september stond de eerste competitiewedstrijd van dames 1 op het programma. We moesten in Hengelo uit tegen ATC. Na het VBT, waar we 4 van de 6 sets wisten te winnen, waren we aardig positief gestemd over onze kansen in de tweede klasse. Daarbij kwam het aanbod van H1 om een soort roulatieschema op te stellen om onze wedstrijden, waar mogelijk, te coachen. Of dit nou was naar aanleiding van onze oproep op deze site of dat het kwam door de directe benadering van Mieke op de training van afgelopen dinsdag, we waren (en zijn) er in ieder geval erg blij mee!

Voor de wedstrijd gingen we met zijn allen eten bij Ingrid. Op het menu stonden een soepje en lasagne, wat er bij alle dames goed in ging. Aafke zou voor het toetje na de wedstrijd zorgen, maar daarover later meer!

Om 21 uur stond de wedstrijd op het programma. We waren mooi op tijd in de sporthal en konden ruim de tijd nemen om in te lopen, aangezien de scheidsrechter nog even moest douchen. Rond 21:15 kon de wedstrijd, na een minuut stilte i.v.m. een sterfgeval binnen ATC, beginnen. Vanaf het begin hadden wij de overhand. De eerste set werd dan ook vrij makkelijk gewonnen. In de tweede set kwam ATC meer in het spel en maakten wij wat meer foutjes. Helaas leidde dit tot een 26-24 verlies. Na winst van de derde set door ons was de weerstand gebroken en erg gemakkelijk werd ook de vierde set binnengehaald. Bijzonderheden: Ingrid was haar kniebeschermers vergeten en speelde de eerste set met de knielappen van Ellen, de tweede met die van Liset en de derde met die van Elisa. Tja, ’t is weer even wennen als je er een jaar tussenuit bent geweest. Erg mooi was ook de door Joyce geslagen bal die anders uitgegaan was, maar die precies op het hoofd van één van de tegenstanders belandde en vervolgens alsnog buiten het veld vloog.  

Na de wedstrijd volgde dan eindelijk het toetje: een heerlijke straciatella-kwarktaart met bastognekoekjesbodem made by Aafke, mjam! Lijkt ons een goed begin van een traditie!

Wik, bedankt voor je positieve instelling, goede aanwijzingen en time-outs op de juiste momenten! Wij hebben nu al zin in komende donderdag!