Winst voor de pot

Dames 3 heeft een bijzonder ruime selectie. Op dit moment staan er 12 dames ingeschreven in het team. Dan zou je kunnen doen wat je bij Harambee nog wel eens ziet: een voltallig team op de bank zetten. Helaas werkt het voor de Kater niet zo. Vlak voor aanvang moest Anja nog even snel ingeschreven worden om uberhaupt zes dames aan het begin van de wedstrijd in het veld te krijgen. En dat tegen de nummer 1 die verdacht veel 3e klasse capaciteiten heeft. Toch was er nog wel een winstpunt.

Over de eerste twee sets kunnen we kort zijn. De thuisspelende studenten zetten een redelijke serve druk op de Katerdames. Korte serves werden afgewisseld met diepe, harde met zachte en zo werd met succes de passing behoorlijk ontregeld. Voordeel is wel dat de schoonmaakploeg even niet langs hoeft te komen, want Jorien heeft het hele veld grondig geveegd.
Gewerkt werd er namelijk wel. De aanval was alleen niet overtuigd genoeg om enige druk te leggen op Harambee in de gevallen waarin er wel een goede pass kwam. En zo waren er in een mum van tijd twee sets om.

Vanaf de derde set veranderde het wedstrijd beeld ineens. De studenten hadden misschien last hun concentratie vast te houden, maar Dames 3 wist ook beter de serve te pareren en de aanval werd daardoor ook beter. Een beetje meer ruimte voor De Kater en de lijstaanvoerder kreeg het ineens benauwd. Tot net over de 10 punten liep de stand gelijk op en was er (om mij overigens volstrekt onduidelijke redenen) paniek aan de kant van de studenten. Althans bij de coach. Daarna sloeg Harambee wel weer een gaatje van een aantal punten, maar dat werd toch weer bijna dicht gemaakt en een tweede time-out aan Harambee zijde moest er aan te pas komen om er een 25-19 eindstand uit te slepen. Die twee time-outs vonden wij toch wel winstpunt voor Dames 3!

Helaas moest Genie de laatste set opgeven, omdat ze nog steeds last heeft van haar nek. Een blessure opgelopen in de vorige wedstrijd. Daarmee stonden er ineens maar vijf Katerdames tegenover de studenten. Dat zou natuurlijk een kansloze situatie moeten zijn, maar Dames 3 heeft vorige week al bewezen dat 5 speelsters nog een aardig potje kunnen breken. En ook nu werd de eerste time-out Door Harambee aangevraagd. Wederom ging het tot de 10 punten gelijk, daarna wist Harambee weer iets voor te komen, maar uiteindelijk haalden Dames 3 dankzij een aantal fenominale verdedigingsballen toch nog 17 punten voor het eindsignaal van de wedstrijd klonk. Daarmee eindigde de debuutwedstrijd van Anja in een 4-0 nederlaag – gelukkig was haar debuut beter dan de uitslag van de wedstrijd!

Alhoewel het in het veld ook zeker gezellig was (Harambee vindt het niet zo leuk als je zelf “ketsen maar” begint te zingen als je zelf de bal weggeketst hebt). Ondanks de nederlaag werd er wel plezier gemaakt in het veld. En dat ging in de kantine nog even door, want Heren 3 moest op hetzelfde tijdstip ook op de universiteit spelen. Helaas werden ze wel verstopt in een andere zaal, maar de hereniging in de kantine was erg gezellig. De kantine van het universitair sportcentrum is best ok. Je moet soms even wachten op je biertje en doorgaands weet je zeker dat je niet te laat richting huis of de stad gaat, omdat de tent rond middernacht sluit. En uiteindelijk zat de echte winst in de pot: aan het eind van de avond zat er meer in dan aan het begin. Toch fijn die studenten prijzen….