The Old Boyz Network (update!)

Oude (vooral dat) en getrouwe gezichten in heren 1 dit seizoen. Toch is het altijd goed onszelf even voor te stellen, opdat wij elkaar weer kennen en de omgeving kennis kan nemen van dit onderhand unieke negental met aanvulling. Wij weten ons elk jaar weer opnieuw uit te vinden, met alle gevolgen van dien. Aangezien dit soort teampresentaties wel eens hebben geleid tot het vertrek van een of meerdere spelers, dienen alleen niet al te gevoelige lezers door te lezen…  

 

Nou goed dan: 

Rick Rick “Bouwpakket” Leetink  Mr. Nice Guy weet zich Bouwpakket met hulpmiddelen elke keer zodanig in elkaar te zetten, dat hij de meeste partijtjes toch wel meeblaast. Heeft scala aan pijntjes en andere klachten aardig onder controle, geholpen door een frisse Gelderse wind. Artistiek leider van de club en wandelend logo voor strakke veertigers.

 

Bert Coolj Bert “LL Cool J” van de Woord  Is onwaarschijnlijk cool en in control. Tenminste, voor zichzelf. Schiet daarin zo door dat wij het spoor bijster zijn en hem 2 van de eerste 3 trainingen niet hebben kunnen ontdekken. Terwijl hij de afgelopen jaren in fysieke zin toch echt een stuk zichtbaarder is geworden… Slaat als hij het op z’n heupen heeft sneller dan Lucky Luke.

 

Wik Olievlek Wik “Olievlek” Heerma  Verspreid ongebreidelde inventiviteit met liefde over zijn omgeving. Enig smetje aan status van regelneef, uitvinder en tomeloze voorganger is te vinden op kleding en handen (of eigenlijk een spoor van olie en andere bouw- en afbraakstoffen). Is  smeermiddel in de pure zin des woords en daarom uitstekend voorzitter van de club en aanvoerder van het team.

 

Richard

Haas Richard “Mijn naam is Haas” Loendersloot  Volleyballer met Olympische schaatsambities: draait inlooprondes steevast onder de 10 blank. Zevenmijlspassen willen in de wedstrijd nog wel eens conflicteren met eigen aanvalsritme. Dat is met afstand jongste hond van de roedel vergeven. Zet teveel aan energie en testosteron bovendien in ten bate van de vereniging.

 

Robert DHL Robert “DHL” Jagt  Vleesgeworden pakketdienst naar de VS. Levert als goed koerier betaamt ballen op maat aan de aanvallers; als hij meedoet tenminste. Heeft naast Yankee-bestaan namelijk tweede absentie-systematiek : uit vrees voor fysiek ongemak weigert hij voor 12 uur ‘s middags te spelen.  Mede reden voor ons om op donderdagavond te gaan ballen.

 

Geert Globetrotter Geert “Globetrotter” Heijenk  Verliest dit seizoen voor het eerst wedstrijdje ‘meeste buitenlandse trips in een seizoen’  (zie DHL). Heeft verwantschap met beroemd basketbalgezelschap qua lengte, is daarom blij dat nieuwe shirt korte mouwen heeft.  Bereikt binnen team eenzame hoogte, op de grond ook verrassend flexibel. Doorgrondt het spelletje het beste, vooral dat van onszelf – is daarom vaak de enige naar wie in time-outs wordt geluisterd.

 

Mea-culpa Cas Cas “Mea Culpa” Damen  Fanatiekste van het stel, en daardoor vaatje buskruit, zowel wat spel als mentaal betreft. Kan vreselijk doortimmeren en –drammen. Heeft de nodige biertjes en soms nachtjes nodig om tot rust te komen. Staat bekend om zijn ‘hangtime’, waarmee hij menig blokkeerder in de luren weet te leggen. Slaat bij goede verdediging de volgende keer nog harder op diezelfde verdediging.

 

Bas Jerommeke Bas “Jerommeke” Slootweg  Vraag is wat indrukkwekkender is: zijn ballonkuiten, de sprongserve (als die lukt tenminste) of de ballen waarmee hij bij het inspelen het plafond van elke sporthal tart. Twee jaar geleden nog mini van de week met bijbehorende verplichte  wekelijkse mop. Waren net zo belegen als zijn teamgenoten, dus inmiddels mini-af.

 

Zwarte-bessen Roel Roel “Blackberry” Leferink  Schijnt geen ADHD te hebben, kan desalniettemin bijzonder slecht stilzitten. Tikt zich op werk en in vrije tijd suf en lijkt vergroeid met communicatiemiddelen. Heeft desalniettemin in veld niet altijd contact met ploeggenoten. Komt vooral door geheel eigen kijk op de werkelijkheid en volharding waarmee die wordt geuit.

 

VRIENDEN VAN HEREN 1

Heintje-heintje Martin “Heintje” Oldejans  Keert regelmatiger terug bij ons dan bijnaamgever Davids in praktijk bracht. Schijnt alleen mee te trainen, maar lijkt net als vorig seizoen nog wel een potje (of meer) mee te gaan blazen – zie DHL. Is dan dankbare vervanging: blijkt evenknie in kamikaze-acties richting ploeggenoten.

Goeroe Paul “Goeroe” Scheurink   Al jaren overtuigt van rek in spelkunde van verzameling steeds oudere mannen. Blijft wegens die optimistische en positieve instelling knoet erover halen en met aanwijzingen strooien. Wil wel eens niet overkomen, maar dat ligt dan eerder aan ons dan aan hem.