De hoogste tijd…

Voor weer eens een verslag van Dames 2. Alhoewel het een tijdje stil is gebleven, zet ons team nu de eindsprint in richting de optie P/D wedstrijden. Al hebben we het niet meer helemaal zelf in de hand (het enige wat we kunnen doen is met 4-0 winnen), zit er nog een heel klein kansje in….

Met dat idee in het achterhoofd werd vrijdagavond de tocht richting het wonderschone Geesteren ingezet. Ondanks het negeren van de Tom-tom en de gedachte dat in kleine dorpjes de sporthal altijd rechts naast de kerk staat, was het team toch compleet tegen het begin van de wedstrijd. In een bloedhete zaal, met lawaai in stereo en dubieus publiek gefabriceerd uit hardboard, kon de strijd beginnen.

Het ging behoorlijk gelijk op in de eerste sets. Maar in de laatste fase (zo rond de 18 punten) van iedere set, lukte het de katerdames steeds weer om uit te lopen naar de 25. Af en toe maakten we het daarbij wel behoorlijk spannend, maar de overtuiging was er. De dames uit Geesteren hadden af en toe flinke service druk en waren ook verdedigend en aanvallend best goed bezig. De setstanden waren 25-19, 25-22, 25-19.

Tijdens de laatste set liep het heel goed bij ons. Het leek wel of niks kon mislukken. En waar het even zo leek, hadden we altijd nog mazzel of de beslissing van de scheidrechter aan onze kant . Met 25-11 schreven we ook deze set op onze naam. Wij hadden onze taak verricht! Nu waren we nieuwsgierig hoe Harambee (de nr. 2) het er in Langeveen (Flashstars, kampioen vanwege een zeer laag plafond) van af had gebracht. Dus de oude-Harambee connecties werden ingeschakeld…. Harambee bleek met 3-1 te hebben verloren. De achterstand is nu nog 4 punten, met 1 wedstrijd te spelen. Duimen dus… en lekker ballen tijdens de laatste wedstrijd!

Rudi bedankt voor het coachen, en Herman bedankt voor je inzet als vast lid van de supportersclub! Jullie waren wederom geweldig!!