Pas op de plaats

Dikkenek Het moest een keer gebeuren dit seizoen. Krijgen we tenminste niet van die dikke nekken. We hebben verloren dus, en niet eens omdat we een vlek op ons pak hadden. We speelden best aardig maar Holyoke was net even beter. Stabieler is misschien een beter woord: de ervaren, vorig jaar uit de promotieklasse gedegradeerde mannen uit Enter hadden vooral in de verdediging een beter weerwoord dan wij.

Het is even wennen om niet als winnaar van het veld te stappen maar uiteindelijk spelen we competitie voor dit soort potjes – mooi aan elkaar gewaagd, foutjes worden afgestraft, de sfeer onderling is goed. Nou ja, ten opzichte van de tegenstander dan. Want intern en in contact met de scheidsrechter mag het wel iets vriendelijker. We zijn er in elk geval intern onzettend goed in om in te vullen wat de ander denkt en voelt (ook al spoort dat niet altijd met de waarheid). Daar wen je aan als je al 100 jaar samenspeelt – en toch ook weer niet. Alle betrokkenen, inclusief de scheids, weten wel waarom het plaatje is bijgevoegd.Techniek_2
Rick speelde een hele goede pot als spelverdeler, al had hij het soms moeilijk met de pass. Holyoke wist in bijna elke set een fase te prikken waarin onze passing werd ontregeld en daarmee ook gelijk de kans decimerend om aanvallend te scoren. Het leidde vaak tot tussensprintjes van de Enterse ploeg die beslissend bleken. De Enternaren zijn zeer stabiel en maken weinig fouten. In de eerste set leek aanvallend de harde middenaanval van Holyoke van belang, uiteindelijk leverden de vele prikballetjes van dezelfde midaanvallers de meeste punten en de terechte setwinst (21-25) op.
Daar kregen we langzaam maar zeker meer vat op, zoals het eigenlijk voortdurend een gelijkopgaande strijd was. De tweede ging naar de gelukkigste in die fase, Holyoke won met 24-26. De derde set was terecht voor ons, na vaker een flinke voorsprong te hebben ingeleverd drukten we uiteindelijk door naar 25-21. De vierde set had ons terug moeten brengen, maar we waren het een fase helemaal kwijt en kwamen een punt of 10 achter te staan. Zoals de gehele wedstrijd bleek ook nu de linkshandige buitenaanvaller krachtig én slim en haalde vele punten binnen. Een laatste oprisping bracht ons nog terug naar 20 punten, maar daar bleef het bij. Holyoke won zo verdiend met 3-1.
Conclusie: terecht verloren en we hebben weer een hele leuke poule met vele goede ploegen, waar velen van elkaar kunnen verliezen. Een van die goede ploegen krijgen we volgende week voor de kiezen, als we het vorig seizoen uit de promotieklasse gedegradeerde Wevo in Weerselo treffen.