Ten onder in prachtpartij

De jongens van Isivol waren erop gebrand ons in hun thuisduel aan te pakken. Daar zal de onbevredigende afloop van de eerste wedstrijd een rol bij hebben gespeeld, die al in de eerste set wegens een blessure en daardoor te weinig gerechtigde spelers werd afgebroken en met 4-0 aan ons werd toegewezen.
Nu hadden wij ook wel weer eens zin een fatsoenlijke partij te spelen, na mindere vertoningen in Mariaparochie en thuis tegen Hengelo. In de leuke sporthal in Isidorishoeve, met een fantastische vloer, werd het een gevecht om elk puntje. Aan beide zijden werd vol voor de winst gespeeld, waarbij met name op de buitenkanten powervolleybal de doorslag moest geven.
Aan de zijde van Isivol onderscheidden de buitenkanten zich met een hoog rendement, ook een aantal van ons scoorde aan de lopende band. De zeer gelijk opgaande strijd kende af en toe een tussensprintje van een van beide partijen, waarna de andere ploeg de zaak snel weer recht trok. In alle sets waren wij het eerst bij de 20, vaak met een kleine voorsprong van 2 of 3 punten. In de meeste gevallen echter wist Isivol de zaak om te keren.
Zodoende wonnen de dorpelingen de eerste, derde en vierde set met klein verschil (22, 22 en 23). Alleen in de tweede set was het krachtsverschil duidelijker: deze was voor ons met 25-16. Zo scoorden wij uiteindelijk zelfs 1 puntje meer dan Isivol, maar waren de 4 punten voor de thuisploeg. Die had er net als wij keihard voor gewerkt – de redelijk gevulde tribune had een prachtige pot gezien.
De strijd om het kampioenschap zal gaan tussen drie ploegen die er gezien leeftijd en vooral de mogelijkheden om nog te groeien, het meeste aan hebben: Volley 68, Aastad en Isivol. Voor ons rest deze competitie nog zoveel mogelijk van dit soort leuke partijen te spelen. Mogelijkheden zat, zoals volgende week tegen RAC en over een maand de revanche tegen Aastad (waar we ontstellend slecht speelden en de 4-0 weggaven). Maar eigenlijk biedt deze 1e klasse elke week wel mogelijkheden voor lekkere wedstrijden – en dat is wel eens anders geweest.