Een strak begin van 2008

Tot onze eigen verrassing stonden we zaterdag toch met 8 man in de hal: behalve de invallende Richard van H2 waren Cas (de enkel hield het), de op Cuba bijgetankte Geert en de van bevallingsverlof tijdelijk teruggekeerde Robert (met mobieltje op de bank, je weet maar nooit…) toch present. De bij dames 1 coachende Roel kwam na die vijfsetter nog net op tijd komen aanrennen om volkomen koud drie ballen in te slaan, alvorens we het konden opnemen tegen Flash 2.
De Nijverdallers waren met 7 man naar Enschede gekomen, inclusief een libero. Dat is de goden verzoeken, bleek al eerder in ons potje tegen Isivol. Flash was echter overtuigd van de blessure-ongevoeligheid van de aanwezige mannen (zij misten er ook een paar). Kennelijk was er sprake van goede voornemens aan Katerzijde, want we zijn nog niet veel wedstrijden geïnspireerd begonnen. Nu hadden we strak spelend snel een voorsprong te pakken en hielden die de hele set vast. Flash viel op in de verdediging, waar vooral de goede passende libero alle kanten opvloog om ballen van de grond te vissen (en dat lukte hem ook!).
De overtuiging was bij ons groter, zodat we de set redelijk eenvoudig binnen konden slepen ondanks het geringe puntenverschil (25-22). In de tweede set liep het nog een stuk beter aan onze kant. Vooral de blokkering bleek een te groot obstakel voor de aanvallers van Flash, die er veelvuldig inhakten of in een uiterste poging onze handen te ontwijken uitsloegen. Richard maakte een lekkere entree en wij denderden door naar een 25-13 winst.
In de derde set slopen er meerdere fouten en onzorgvuldigheden in ons spel. Flash wist een redelijke voorsprong op te bouwen, die we maar moeizaam konden inlopen. Na twee foutieve services aan onze kant stond we nog steeds (16-17) achter toen Roel ging serveren. Niet alleen zijn opslag was zuiver, het hele team maakte plotseling geen fout meer en ging heel netjes spelen. In een lange rush, slechts onderbroken door een time-out van de tegenstander, liepen we door naar 25-17.
En toen was er een Isivol-deja vu: een van de Flash-aanvallers was geblesseerd geraakt en kon niet verder spelen. De libero kan dan volgens de regels alleen een normaal wedstrijdshirtje aantrekken en de wedstrijd vervolgen als dat genoteerd wordt op het formulier. Die set wordt dan voor spek en bonen gespeeld, omdat de winst altijd gaat naar het team dat compleet is. Daarop werd besloten de wedstrijd te beëindigen in een reglementaire 4-0 overwinning voor De Kater (stand 4e set 25-0).
Niet een leuk einde dus. Nou ja, in de kantine maakten beide ploegen het nog wel gezellig. Door het verlies van RAC (3-1 bij Twente Sparta) en de uitslagen van Aastad-Isivol (3-1) en MTSH-Volley (0-4) kruipt de top van de 1e klasse B weer verder bij elkaar. Het is en blijft een bijzonder leuke competitie!