Vette bespiegelingen

Het gevaar van terugkijken is altijd dat je jezelf wat overschat en al te kritisch de behaalde resultaten doorneemt. En die bieden dan ook nog eens geen garanties voor de toekomst (zeker bij dat gammele collectief van ons…)
Inderdaad, terugblikkend hebben we her en der wat onnodige punten laten liggen. Maar we hebben er ook een paar in de schoot geworpen gekregen. Als Isivol bijvoorbeeld – destijds nog in de sterkste samenstelling – geen blessure had opgelopen, hadden wij vast niet met 4-0 gewonnen. En ja, we speelden onthutsend zwak tegen AAstad en zo’n zeperd overkomt ons niet snel weer, maar we zouden met name het uitzonderlijke servicegeweld van die ploeg op die bewuste dag teniet doen als we alleen bij onszelf te rade gingen.
Nog zo’n eentje: met enige goede wil kun je redeneren dat, als de inhaalrace in de derde set tegen MTSH niet was gestrand bij 23-23 maar tot setwinst had geleid, wij die pot met 3-1 hadden gewonnen in plaats van verloren. Dat was leuk voor ons geweest, maar niet verdiend want de Hengelose ploeg speelde die dag gewoon beter dan wij.
Nog zo’n eentje: de 3-2 winst op RAC in Almelo. Dat had best 3-1 mogen zijn. Aan de andere kant: die ploeg is een zeer hecht collectief, misschien zonder extreme uitblinkers maar met zeer degelijk teamspel en uiteindelijk gaat het daar allemaal om. Zij staan niet voor niets bovenaan.

De tweede helft van de competitie wordt nog leuker. Dit is veruit de leukste eerste klasse van de laatste jaren (en wij kunnen het weten, want we doen al heeeeel lang mee), met liefst zes ploegen die in aanmerking komen voor het kampioenschap en de PD-plek. Dat wordt nog spektakel, zeker gezien de hoeveelheid punten die deze teams tegen elkaar laten liggen. Anders dan elders op het web wordt verondersteld, wordt de strijd volgens mij niet bepaald door de resultaten tegen de nrs 7 t/m 12. Wie van de top6 erin slaagt de/alle concurrenten ferme draaien om de oren uit te delen, zal slagen.
Nu kan ik dan wel weer roepen dat onze tweede helft altijd beter is dan de eerste, maar da’s dan wellicht weer te veel wishful thinking. We gaan gewoon weer lekker ballen in 2008, net als RAC, Aastad, Isivol, Volley en MTSH. Op een paar leuke maanden!