Expeditie Den Ham (de nasleep)

Tankdop Den Ham-Tubbergen, ook zo Parijs-Dakar-achtige tocht in takke(n)weer. Zeker als je besluit het tanksignaal op je instrumentenpaneel niet langer te negeren en gebruik te maken van de vriendelijke Hammer dieseltarieven. Amper weer op weg bleef een hinderlijke achtervolger zodanig signalen afgeven, dat we wel de confrontatie met hem moesten aangaan. Wat bleek: de niet aangedraaide tankdop was in Den Ham achtergebleven. Aardig van die beste man, en toch maar weer omgedraaid.
We waren nog niet uitgestapt of de volgende vriendelijke Hammenaar schoot ons ter hulp. “Kwam-ie hier net ook a voorbie? Ie bint woat verlor’n zeker? Doar lag iets zwoarts op ’n weg, joa doar. Moar d’r is krek ’n autooo kats overhen re’en – ’n knoal joh! kats kapot” Fijn…
Met de scherven in de hand de toertocht vervolgd, waarbij Wik op de nu wel aanstaande TomTom op zoek ging naar de meeste recente file-informatie in het Noord-Twentse… (bij gebrek aan problemen was hij heel blij om te ontdekken dat er bij Antwerpen wel een opstopping was). Uiteindelijk de sporthal in Tubbergen gevonden, waar we nog net de laatste punten van dames 1 (3-1 verloren) konden volgen.
Typisch gevalletje van jammer. De voorspelde gezelligheid in de kantine bleek bewaarheid. Zo zeer zelfs, dat we zonder er zelf te spelen met de laatste Dynamo-mensen het licht uitdeden. Dank voor de ontvangst, de schalen variantjes/bitterballen en de laatste ronde. Thuiswedstrijden spelen op de vrijdagavond in Tubbergen is ineens een heel aantrekkelijke optie…