Eindelijk een goed gevoel

Grappig: het team dat zojuist met 3-1 heeft verloren stapt met een goed gevoel van het veld, de winnaar baalt van het setverlies. Apollo zoekt aansluiting met de top en kan dus elk puntje gebruiken. De jonge Bornse ploeg pakte er zaterdag in de Pathmoshal vier en moest daar hard voor werken.
Voor het eerst in weken draaide De Kater naar behoren. Eindelijk was er wel lol en beleving, werd geknokt voor elk punt en werd verdienstelijk aangevallen. Omdat Apollo ook altijd aanvallend wil volleyballen ontspon zich een mooi gevecht. Over en weer werd voluit aangevallen én verdedigd, met lange ralleys tot gevolg. De uitstekende scheidsrechter van Devoko 2 droeg bij aan het vermakelijke duel door zeer weinig fouten te maken. De geblesseerde Wik (en toen hadden we nog 7 spelers over…) deed als bijzonder enthousiaste coach ook zijn duit in het zakje.
In de eerste drie sets gingen de ploegen vaak een hele tijd gelijk op, waarbij de extra klasse van Apollo telkens werd gebruikt om via een klein tussensprintje een gaatje te slaan van zo’n 4 punten. De Kater knokte was het waard was om die achterstand ongedaan te maken, maar slaagde daar steeds net niet in. Zo gingen de sets met de scores 20, 20 en 22 verloren.
Vastberaden om het spelpeil vast te houden en het Apollo de laatste set ook erg moeilijk te maken, gingen we er in de vierde set weer vol tegenaan. De tip van Wik (“we zijn steeds met een voorsprong begonnen, laat die jongens nu maar het eerste punt maken dan wij pakken de set”) werd feilloos in realiteit omgezet. En zie aan, Apollo kon nu niet een tussensprintje maken. Sterker, De Kater nam een kleine voorsprong en hield die vast tot in de 20. Bij 24-21 wist Apollo met een alles-of-niets-service nog twee punten te maken, maar toen was het voor ons genoeg – een strak gespeelde side-out bracht ons de setwinst.
De 25-23 winst en 3-1 nederlaag gaf de verhoudingen van zaterdag goed weer. Doelstelling is nu de laatste 4 potjes weer zo vrijuit te spelen en wanprestaties zoals vorige week tegen Harambee voorkomen.