Een maatje te klein

In twee weken tijd kregen we beide kampioenkandidaten voor de kiezen. En hoe sympathiek die jongens uit Denekamp ook zijn, Set Up lijkt ons de grootste kans te maken op de titel. De ploeg uit Ootmarsum maakt bijzonder weinig fouten, heeft fantastische combinaties in huis en kan zo een tegenstander helemaal zoek spelen.
Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, zaterdag in de Pathmoshal. De Kater kwam prima uit de startblokken en bood de Ootmarsummers prima tegenspel, onder toeziend oog van Janet en Ellen die de niet opgekomen scheidsrechters prima vervingen. Verdedigend en passend stak het aan Enschedese kant goed in elkaar, aanvallend had Set Up aanvankelijk geen vat op de Enschedeërs. Daardoor ging de eerste set lang gelijk op, tot Set Up een tandje bijschakelde en alsnog afstand nam.  De 25-19 eindstand gaf de verhoudingen goed weer.
In het begin van de tweede set speelde De Kater misschien wel de beste tien minuten van dit seizoen. Verdedigend ijzersterk, aanvallend moeilijk te stoppen en druk houdend op Set Up waren de ploegen tot 12-12 volstrekt gelijkwaardig aan elkaar. Maar opnieuw bleek dat de ervaren Ootmarsumse ploeg nog wat extra’s achter de hand had, waardoor weer een gat werd geslagen. Af en toe was het indrukwekkend was de tegenstander onder impulsen van de uitblinkende spelverdeler op de mat legde. De 25-15 geeft aan hoe sterk de eindsprint was van Set Up.
Daarna werd duidelijk dat De Kater een tijdje op de top van zijn kunnen had gepresteerd. Dat niveau kon de ploeg niet meer vasthouden, sterker wij vielen ver terug. Voor Set Up werd het kinderspel en de tegenstander vermorzelde ons in de laatste twee sets. Af en toe hadden we een hele kleine opleving, maar ook die paar fantastische ralleys door prachtig veldwerk in onze verdediging gingen verloren. Respect voor Set Up dus.
Jammer dat we zo terugvielen in de laatste sets, want het begin van de wedstrijd geeft weer vertrouwen voor de volgende wedstrijden. We hebben een groot deel van de top nu alweer gehad, en over het algemeen redelijk tot goed tegenspel geboden. Met die gedachte moeten de oudjes van De Kater straks nog wel wat punten kunnen sprokkelen.