Denekampse kat heeft t lastig met Enschedese muis

Het potje tegen – citaat uit programmaboekje – de arrogante boerenkinkel’s uit Denekamp, in de regio beter bekend als het sportieve Heren 1 van Devoko,  was op de eerste set na niet het door de Denekampers gevreesde kat-en-muisspelletje. Natuurlijk is het team een stuk beter dan het onze: Devoko 1 staat niet voor niets virtueel eerste in de promotieklasse A. Veel divisie-ervaring brengt overzicht en stabiliteit met zich mee, waardoor ook in potjes waarin de tegenstander het ze verrassend moeilijk maakt zoals vandaag toch de punten worden binnengehaald.
In de eerste set had De Kater in de Dorper Esch niets in te brengen. De lastige service van Devoko en daardoor ondermaatse passing van de Enschedeërs zorgden ervoor dat de Denekampers konden doen en laten wat ze wilden. Wij speelden veel te passief en kwamen er niet aan te pas.
Vanaf de 2e set was daarvan geen sprake meer: de servicedruk van De Kater ging omhoog, we gingen ballen langs of via het blok slaan en bleken vooral erg vervelend in de blokkering en verdediging. Tot Denekamper frustratie kwamen enorm veel ballen terug, waardoor slordigheid in het spel van de aspirant-koploper sloop en bijvoorbeeld veel servicefouten werden gemaakt. Helaas was dit alles net niet voldoende voor de setwinst.
De tweede set bleek de opmaat voor een leuk vervolg: een redelijk gelijk opgaande strijd waarbij de Denekampers wel steeds het overwicht hadden. Zo won Devoko uiteindelijk verdiend en terecht met 4-0. Maar een kat-en-muis-spel was het niet; Devoko moest werken om die punten binnen te slepen.
Volgende week krijgen we de andere kampioenskandidaat op bezoek, Set Up 3. Kijken of we tegen deze even sympathieke en goede ploeg (ongeslagen…) hetzelfde spelpeil kunnen bereiken en heel misschien een puntje snoepen. Gezien de meter bier kado van de Denekamper aartsrivaal die daar op staat bij een volgend bezoek aan Denekamp, een aanlokkelijk perspectief…