Revanche op onszelf

Jammer dat we ons betere spel bewaren voor potjes die er eigenlijk niet toe doen. Aan de andere kant geeft het spel in de groot deel van de bekerwedstrijd gisteravond tegen derdedivisionist Time Out weer moraal voor de komende tijd.
Al moet gezegd dat het begin er weer niet op leek. Voor we het wisten en sommige spelers ook maar een bal hadden geraakt stonden we dik achter. Een slechte service-ontvangst, persoonlijke fouten en iets te enthousiast aanvalswerk op een dijk van een blok waren daar debet aan. Maar gaandeweg de eerste set herpakte De Kater zich, begon gelijk op te gaan met Time Out en de achterstand zelfs aardig in te lopen. Het was allemaal niet genoeg voor de winst, maar 19-25 was alleszins acceptabel.
Ons beste spel kwam in de tweede set tot uiting: lekker frank en vrij spelend, aanval en slimme ballen afwisselend, continu een hoge servicedruk en zeer weinig eigen fouten. Lange tijd hadden we een kleine marge in ons voordeel, die Time Out noopten tot -jawel – time outs. Toen de Diepenheimers er niet in slaagden naderbij te komen, moest de eerste en ook erg goede spelverdeler redding brengen. Maar wat Time Out ook probeerde, continu bleven we de side out maken en soms zelfs een extra puntje toevoegend op de eigen opslag. De set ging dan ook terecht naar ons.
Natuurlijk heeft Time Out wat over, en dat was te merken in de derde set. De Diepenheimers zetten aan, de spelverdeler zocht zijn beste aanvaller veelvuldig op. Time Out toonde zo aan dat de ploeg niet voor niks goed meedraait in de derde divisie. De Kater bleef over het algemeen wel lekker spelen, maar moest gewoon zijn meerdere erkennen in Time Out. Dat was ook in de vierde en laatste set het geval, al werden toen wel weer meer persoonlijke fouten gemaakt door De Kater. Time Out won dus terecht met 3-1 – een leuke en sportieve ploeg.
Al met al hebben we ons zelf aardig gerevancheerd voor de zwakke prestatie van zaterdag. En dat moesten we de komende weken maar eens zien vast te houden!