Neoplasme, pleonasme of tautologie

Waar een middagje Mariaparochie al niet in kan verzanden… Nou ja, we hadden natuurlijk al eindeloos over die tweede scheids gehad. Zo heb je een seizoen lang nooit een aangewezen scheids, zo heb je er twee van wie er een als hulpje alle aandacht op zich wil vestigen…
Vooropgesteld: Krekkers is een maatje te groot voor ons. Maar als zo’n ploeg dan veel te slap aan de wedstrijd begint en wij wel lekker staan te ballen, zijn er mogelijkheden minimaal een puntje mee naar Enschede te nemen. Dat hadden we ook gedaan, als die fliereluiter aan de zijkant niet te pas en te onpas niet-bestaande of niet hinderlijke voetvoeten aan onze kant had gezien.
De man maakte het helemaal bont toen Roel op 23-23 scoorde en het tweemansblok van Krekkers bovendien in het net hing (en dat ook aangaf). Ok, Roel heeft best onbenullige voeten, maar hij landde na zijn aanval een meter van het net… Toch vond de tweede het nodig ook nu ons af te fluiten. Krekkers benutte dit buitenkansje en ging zo toch nog met de set aan de haal.
In de tweede set waren we eerst nog te veel met die man bezig, waardoor we in korte tijd flink achterstonden. De rest van de wedstrijd kwam Krekkers los en toonde die ploeg aan dit jaar bovenin mee te gaan draaien. Wij waren in die fase gewoon kansloos tegen een betere ploeg. Een punt van opluchting: de eerste scheidsrechter besloot dat het wel een keer goed was met die tweede, toen die ook nog eens voor schermen ging fluiten: a. hij gaat daar niet over, b. de bal werd rechtdoor geserveerd waar niet 1 Katerspeler in de baan van de bal stond. Eindelijk werd die man eens overruled.
In de kantine waren we de ergernis wel weer kwijt. Het moet gezegd: altijd leuk daar in Mariaparochie. Zeker als de nitwits van De Kater op een gegeven gaan bazelen over neoplasmes (ehhh… pleonasme?) en tautologie. Hier het antwoord! Volgende week weer volleyballen, hopelijk met coach en jammer genoeg weer niet compleet!!