Circusralleys en blok brengen bekerwinst

Onderschatting van de tegenstander, overschatting van onze eigen vermogens of gewoon traag uit de startblokken? We zullen maar niet te lang stilstaan bij de eerste twee sets in onze eerste bekerwedstrijd dit seizoen, bij Volley 68. In de eerste werd een snel opgelopen achterstand nog aardig ingelopen, hoewel het spel nimmer om over naar huis te schrijven was, laat staan in een blog. Zelfs een setpunt was niet aan ons besteed, waardoor de vrijuit spelende Lossernaren met 28-26 met de eer gingen strijken.
Dat zouden we in de tweede set wel eventjes anders gaan doen. Niet dus. Met verreweg het slechtste spel van dit nog prille seizoen lieten we Volley ver weglopen. We zagen ze ook niet meer terug, hoewel de kentering aan het einde een beetje duidelijk werd. Desalniettemin: terecht 19-25 voor Volley en dus een 2-0 achterstand.
En toen ging het ineens lopen. De blokkering stond voortdurend op de juiste plaats, tot frustratie van onze tegenstander. Daarnaast werden steeds meer ballen gepakt in het achterveld, met circusachtige ralleys tot gevolg die vrijwel allemaal door ons werden gewonnen. Ook de service verbeterde, doordat de we dinsdag getrainde variant maar even vergaten… En Robbie pakte verdienstelijk de spelverdeling op en wist met name op buiten meer snelheid in de aanval te krijgen, terwijl ook mid en diagonaal hun graantje mochten meepikken.
Volley kwam er niet meer aan te pas – 25-17,25-17, 15-8. Deze gedachte nemen we mee naar onze tweede thuiswedstrijd, volgende week zaterdag tegen Devoko 2. Dan willen we wel eens wat puntjes bijschrijven – volg de peiling! (hoewel die er nu voor de beker flink naast zat…). Hopelijk is Rick dan hersteld, zodat we voor de eerste keer volledig kunnen aantreden.
De volgende bekerpot wordt een thuiswedstrijd, vermoedelijk tegen derde-divisionist Time Out (te spelen voor 2 december).