Goede start van dames 3

Twee jaar geleden werd door Dames 3 bij de beste Sint een wensenlijstje neergelegd. Gevraagd werd om gecontroleerde agressie in combinatie met aanvalskracht en het verliezen van de angst om te winnen. Die beste man bood een paar weken later wel een winstpartij aan, maar met name die angst bleef er goed in bij de dames. Vorig jaar werd in de tweede helft echter al wel een stijgende lijn ingezet, waardoor we in de tweede helft bijna 3 keer zoveel punten pakten als in de eerste helft, maar ja hoe zou dat gaan in het nieuwe seizoen?

De allereerste set van dit seizoen moesten we weer even wennen aan het feit dat het seizoen begonnen was. Er was onrust en de passing lag niet al te best. In de tweede set kwam Carin ons versterken waardoor het vertrouwen terug kwam en we die set pakten. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-2  gewonnen.

De week erna mochten we naar Hengelo. Omdat de Fusting halverwege ligt leek ons dat een mooie plek om van te voren even gezellig samen te eten en nog een kleine teambespreking te houden. Bij de Fusting hebben ze kennelijk een hogere waardering dan dat wij voor de daghap konden opbrengen. We hebben de placemat dan ook maar gebruikt voor ons wedstrijdverslag.

De derde wedstrijd was een verplaatste wedstrijd waardoor we op het vreselijke tijdstip van 21.15 uur in de Diekmanhal mochten spelen. We begonnen goed, wonnen de eerste set, verloren de tweede en wonnen de derde weer. In de vierde set stevenden we eigenlijk op de winst af, maar toen viel het licht uit. Het licht ging wel weer aan maar wij waren daardoor toch het meest aangeslagen en de vierde set ging naar de dames van Lutheria. En de vijfde set? Wij kunnen ons niet herinneren dat deze gespeeld is. Ook de Nevobo weet de uitslag tot nu toe te negeren. Kennelijk kunnen ook zij niet geloven dat we die met zulke cijfers verloren hebben.

De volgende wedstrijd mochten we naar Beckum. Jorien moesten we helaas thuis laten aangezien ze die dag een verstandskies had laten trekken. Mirjam had griep, maar was gelukkig wel fit genoeg om het de dames van TVO lastig te maken. De zaal was ijskoud aangezien er aan de CV gewerkt werd. Nadat we in de eerste set even allemaal de kraagjes van onze shirts goed hadden gedaan zijn we eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen gekomen. We mochten dus weer 5 punten mee naar huis nemen. Oh en de douches die we volgens het briefje wel konden gebruiken hebben we toch maar links laten liggen. Die waren namelijk ijskoud!

Vervolgens mochten we naar Tornado. Omdat we op het moment van het spelen misschien nog wel het grootste dames team waren op papier (16 dames waren bij ons ingeschreven), zouden we op de dag dat deze wedstrijd gespeeld zou gaan worden echt nog maar met maximaal 5 zijn. Daarom werd deze wedstrijd verplaatst naar een dinsdagavond. Vaste coach Richard kon niet mee, want die wilde toch écht zelf wel trainen dus ging invalcoach Tim mee. Het was een draak van een wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door de zaal (laag plafond, weinig ruimte om het veld), maar toch wisten we de wedstrijd met 4-0 te winnen. En we waren ineens koploper! Weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, maar toch, koploper.

Vorige week mochten we naar Denekamp. Genie was de dag erna jarig en al jaren moeten we in dat weekend ook spelen. Ze vraagt elk jaar voor haar verjaardag hetzelfde aan het team: winst. Helaas was dat andere jaren nog niet echt gelukt. De eerste set leek het ook niet echt de goede kant op te gaan. Ineens hadden we een team tegenover ons dat wel kon volleyballen, daar moesten we even aan wennen. De tweede helft van de eerste set ging het al beter en gelukkig konden we dat in de drie volgende sets vasthouden met als gevolg gewoon een zeer nette 3-1 winst. Daarna snel (nou ja snel, met een kleine omweg omdat de weg afgesloten was) terug naar Enschede alwaar Genie op bitterballen en een borrel trakteerde.

Donderdag speelden we eindelijk weer eens thuis op een avond dat ook alle andere Katerteams speelden. Omdat we al wisten dat onze vaste spelverdelers niet zouden kunnen die avond was al geregeld dat Aafke bij ons was ingeschreven. Hierdoor konden we toch 6 dames opstellen. Of we nu wilden zorgen dat ze voor volgend jaar een overstap gaat overwegen, of omdat we gewoon echt zo goed zijn weet ik niet, maar het liep gewoon heel goed. Met name in de eerste set lag de pass zo goed dat Aafke nauwelijks een stap hoefde te lopen. Hierop volgde dan een goede set-up en vervolgens ook een mooie aanval. De sets erna hadden we iets meer moeite en kwamen we zelf op een gegeven moment 8-1 achter te staan. Gelukkig wisten we ons weer te herpakken en werd ook die set gewoon met 25-14 gewonnen.

Om de winst vast te houden hebben we helaas wel al heel wat dwangneuroses opgelopen. Zo moeten alle kraagjes goed zitten, moet Genie een specifiek paar sokken aan, mag Judith juist geen hemdje aan onder haar wedstrijdshirt, yelt Sietske de hele wedstrijd consequent verkeerd en moet Marije 4 staartjes in. Laten we hopen dat we er niet nog meer gaan ontwikkelen, want dan komen we straks niet meer aan het volleyballen zelf toe.

Volgende week mogen we aantreden tegen de nummer 2 (met een wedstrijd minder). Dat zal zeker een spannende wedstrijd worden. Gelukkig hebben we al wel wat supporters verzameld die ons dan komen aanmoedigen. We weten alleen nog niet of we ze in Gymzaal Boekelo kwijt kunnen. Anders hebben we voor de verandering gewoon een keer een héél gevulde bank.

Al met al is het Sinterklaas kado met enige vertraging bij Dames 3 aangekomen. Als we voor staan weten we dat in het algemeen vast te houden, komen we achter dan raken we niet in paniek en zetten we gewoon een stapje bij en rond de 20 punten spelen gewoon ons eigen spelletje door, zonder rare dingen te gaan doen. Agressief zijn we nog steeds niet, maar dat blijkt ook niet nodig te zijn: geplaatst aanvallen lijkt ook te werken en bovendien zit onze verdediging zo dicht dat de tegenstander de fouten wel maakt. Lieve Sint, we hopen wel dat u het kado straks in december niet weer mee terugneemt naar Spanje. We zijn er namelijk erg blij mee! Oh, en als we dan toch nog wat mogen vragen dit jaar: winst volgende week zou wel heel erg leuk zijn!